Evenimentul Zilei > Actualitate > Cele mai mare SECRETE ale MASONILOR s-au AFLAT. Ce se întâmplă în spatele „perdelelor”?
Cele mai mare SECRETE ale MASONILOR s-au AFLAT. Ce se întâmplă în spatele „perdelelor”?

Cele mai mare SECRETE ale MASONILOR s-au AFLAT. Ce se întâmplă în spatele „perdelelor”?

Masoneria este un ordin inițiatic ai cărui membri sunt înfrățiți prin idealuri comune morale, spirituale și sociale, prin inițierea conformă unui ritual comun, prin jurământul depus pe una din cărțile sfinte ale marilor religii (Biblia, Coranul, Dao de Jing, Vedele hinduse, Tripitaka budiste, sau alte scrieri considerate sacre) și, în majoritatea ramificațiilor, prin credința într-o „Putere Supremă“ spusă „Mare Arhitect al Universului“.

Prezente în majoritatea țărilor din lume și sunt considerați cea mai vasta societate secretă din lume. Secretele grupării au fost transmise din generaţie în generaţie, iată câteva dintre ele, enunțate de ListVerse.

Nu se trădează unul pe celălalt

Masonilor nu au voie să depună mărturie împotriva unui membru al grupului. Deşi este considerată o ilegalitate, pentru ei este mult mai important să se protejeze unul pe celălalt. 

Ce implică ritualurile?

Ritualul de iniţiere, deşi este descris de masoni ca o ceremonie frumoasă, include şi un ştreang. Nu știe nimeni dacă acesta este sub forma unei ameninţări, a unei cerinţe de păstrare a tăcerii sau un semn al unui cordon ombilical.

Au o strângere de mână secretă

Deși se feresc de lumem, masonii au cel puţin o strângere de mână secretă. Există şi anumite fraze pe care aceştia le rostesc când se află în pericol de moarte, pentru ca ceilalţi membri să le ofere ajutorul.

Simbolul lor este un dolar american

Mulți conspiraționiști susțin că simbolul masonic se află și pe dolarul american. Dacă vă uitați cu atenție, vezi observa ochiul desupra piramidei. Explicațiile sunt variate. Americanii susțin că acesta ar fi ajuns pe bancnotă în timpul președintelui Benjamin Franklin, considerat mason.

Astăzi, principalele simboluri masonice sunt cele „trei mari lumini“: „echerul“, „compasul“ și „volumul Legii Sacre“, precum și litera „G“, scrisă în interiorul unui echer și al unui compas, care reprezintă de fapt inițiala cuvintelor „God“ (zeu), „geometrie, generare, geniu, gnoză“… Albert Mackey considera că masonii au fost învățați că „masoneria și geometria sunt sinonime“ și că „simbolurile geometrice care se găsesc în ritualurile francmasoneriei moderne pot fi considerate rămășițele secretelor geometrice cunoscute de masonii Evului Mediu, despre care acum se crede că s-au pierdut“. Geometria ocultă, denumită uneori „geometrie sacră“, folosește de mult timp simboluri geometrice, ca de exemplu cercul, triunghiul, pentagrama etc., pentru ilustrarea unor idei metafizice și filozofice.

Sursa Wikipedia