Uimitor, dar unul dintre acerste trucuri îl reprezintă…pernele din satin! Majoritatea fotomodelelor ştiu că atunci când vine vorba despre somnul de frumuseţe, calitatea feţelor de pernă contează cu adevărat. De ce? Micile linii de somn pe care le vezi în oglindă dimineaţa când te trezeşti devin în cele din urmă riduri adânci. Feţele de pernă din satin şi mătase nu “şifonează” faţa şi împiedică ruperea părului.
Căpşuni cu praf de copt pentru dinţi
Sucul de afine este un alt truc. Modelele roşcate îşi clătesc părul în acest suc pentru a-i adăuga un plus de strălucire şi pentru a păstra culoarea bogată. Extractul de mentă este preferatul fotomodelelor care au peste 30 de ani. Ele preferă acest truc în defavoarea dureroaselor injecţii cu colagen pentru buze.
De asemenea, fotomodelele spun că pentru un zâmbet strălucitor nu trebuie să apelezi mereu la costisitorul şi intruzivul procedeu de albire. Este suficient să amesteci căpşuni cu…puţin praf de copt şi să-ţi periezi dinţii cu această pastă de câteva ori pe săptămână.
Un alt truc al fotomodelelor, care le menţine pe cele faimoase în anii ’80 încă tinere, este un amestec de apă şi lapte integral, pus într-o sticlă de spray. Plin de antioxidanţi şi vitamina A şi E, uleiul de măsline îndepărtează până şi cele mai rezistente farduri pentru ochi şi lasă zona delicată de sub ochi fină ca pielea unui bebeluş. Ca bonus, datorită efectului de hidratare pe care îl are asupra pielii, cearcanele vor dispărea.