Tillerson a făcut aceste  observații în cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său iordanian Ayman Safadi , în capitala Regatului Hașemit, Amman.

De asemenea, șeful diplomației de la Washington și-a exprimat îngrijorarea față de escaladarea militară recentă dintre Iran și Israel în Siria, îndemnând Teheranul să-și retragă toate forțele din această țară.

Menționând influența Iranului asupra grupării șiite Hezbollah din Liban, Tillerson a declarat că SUA sprijină un Liban "liber și independent" în care toate forțele militare se află sub controlul guvernului.

Tillerson urmează să viziteze capitala Libanului joia aceasta iar printre subiectele ce urmează să fie  abordate cu liderii libanezi e inclus și subiectul lărgirii cadrul democratic din această țară.

Secretarul de stat al SUA a semnat de asemenea împreună cu ministrul de externe al Iordaniei un memorandum  prin care Washingtonul  se obligă să ofere Iordaniei un ajutor anual în valoare de 1,275 miliarde de dolari în următorii cinci ani.

Ajutorul va fi destinat promovării reformelor promovate de către regele Iordaniei, Abdullah al II-lea, și sprijinirea acestei țări grav afectate de afluxul masiv de refugiați de război proveniți din Siria vecină.