SECRETUL din SPATELE MUCENICILOR. De ce TREBUIE duși la BISERICĂ

Toată lumea se întreabă de ce este bine să duci mucenici la biserică înainte de a putea mânca. Totodată, nimeni nu știe care este cea mai bună rețetă pentru a-i face în casă.

Pe 9 martie, în calendarul ortodox sunt prăznuiți pe Sfinții 40 de Mucenici.

Ziua Sfinţilor 40 de Mucenici - Potrivit tradiţiei populare, femeile fac în această zi mucenici în formă de opturi.

Aceştia sunt duşi la biserică pentru a fi binecuvântați, iar apoi sunt consumaţi în familie, scrie Antena3.

Rețetă: INGREDIENTE

1 kg făină 400 g zahăr 4 ouă 100 g margarină 40 g drojdie 400 ml lapte 200 g miere 200 g nucă măcinată 50 ml ulei esenţe după gust

Din drojdie, 2 linguriţe de zahar, puţin lapte şi puţina faina se face o maia care se lasă la crescut. Se cerne făina într-un vas, i se face o gaură la mijloc în care se pun maiaua crescută, 3 ouă bătute cu un praf de sare, 200 g zahar, laptele, margarina moale şi aromele.

Se frământă aluatul cu mâinile înmuiate în ulei şi se lasa la dospit. Din aluatul crescut se rupe câte o bucata de marimea unui mar din care se fac 2 suluri lungi şi subţiri care se împletesc în forma cifrei 8.

Se lasă sfinţişorii puţin la crescut, se ung cu un ou bătut, se aşază într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt. Se dau la cuptorul preîncalzit pâna se rumenesc. Între timp, se fierbe un sirop dintr-un pahar de apa şi restul de zahar. Pentru a ramâne moi, sfinţişorii se trec rapid (1-2 secunde) prin siropul calduţ, imediat ce au fost scoşi din cuptor, apoi se ung cu miere şi se presară cu nucă. Reţeta aceasta se poate face în cel mult o oră!