Evenimentul Zilei > Justitie > Sechestru pe averile șefilor arestați din Media PRO
Sechestru pe averile șefilor arestați din Media PRO

Sechestru pe averile șefilor arestați din Media PRO

Soțul Loredanei Groza are calitatea de suspect în dosarul „Media Pro”, în care, sâmbătă, au fost arestate 11 persoane

În dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani deschis la începutul lunii noiembrie a acestui an, urmează în următoarele zile alte audieri, susțin surse judiciare. Până acum, 11 persoane au fost arestate. Pentru soțul Loredanei Groza, Andrei Boncea, fost director general la Media Pro, s-a conturat calitatea de suspect, au precizat, ieri, surse apropiate anchetei. El este cercetat în libertate și urmează să fie citat pentru alte audieri.

Săptămâna trecută, procurorii au decis punerea sub sechestru a averilor celor 11 inculpați, pentru recuperarea „sumelor spălate”. Cei mai mulți dintre arestați dețin imobile în centrul Bucureștiului, susțin anchetatorii. Silviu Relu Vîju, (fost director al Studiourilor MediaPro), arestat în acest dosar, locuiește în apropierea Mănăstirii Cașin, iar Cosmin Andrei Ion (fost director în cadrul studiourilor și fiul Ruxandrei Ion), arestat în acest dosar, deține un imobil în cartierul Cotroceni. Contactată de EVZ, producătoarea a declarat că nu comentează situația.

Ceilalți arestați sunt: Eugenia Bălan (director în cadrul Studiourilor), Andreea Cornelia Stănculeanu, (chief operating officer la studiourile Media Pro), Mihai Valentin Toderiuc (director operațional la Studiourile Media- Pro), Dănuț Puiu, Lucia- Elena Adăscăliței (analist financiar Media Pro, în perioada decembrie 2007 – martie 2014), Elena Niță, George-Laurențiu Dinu, Elena Calapereanu, (pictoriță suprarealistă), Corina Medeleanu (director financiar studiourile Media Pro). Toți au fost acuzați de evaziune fiscală și spălarea banilor sau complicitate la aceste infracțiuni.

Directorul economic avea cunoștință despre facturile fictive

Elena Calapereanu (foto), cunoscuta pictoriță suprarealistă a fost și ea arestată în acest dosar. Ea a mai fost audiată de procurori și a descris modul în care erau emise, de mai multe firme din trustul Media PRO, facturi către o rețea de 17 firme fantomă pusă la punct de bucureștenii Tiberiu Negoescu și Cristian Păun. „Pentru întocmirea facturilor fictive, Marius Stanciu percepea un comision de 11% … semnate inițial de Silviu Viju – Director General, iar ulteior de Ion Cosmin – Director General. … directorul economic avea cunoștință despre fictivitatea acestor facturi (…) ”, a declarat pictorița. Ea a precizat că a urmat indicațiile superiorilor.