Sebastian Lăzăroiu: "Electoratul activ doreşte un nou partid"

Sebastian Lăzăroiu: "Electoratul activ doreşte un nou partid"

Fostul consilier prezidenţial se declară convins că un nou partid politic ar putea să "facă o figură bună" şi spune că nu e "optimist" cu privire la"soarta PDL la alegerile din 2012".

"Părerea mea nu s-a schimbat. Un partid politic nou are şanse să facă o figură bună pe scena politică în acest moment. Dar depinde cum se constituie", a spus Sebastian Lăzăroiu, într-o discuţie cu cititorii HotNews. Întrebat dacă această mişcare pe care o întrevede va fi un actor politic sau civic, Lăzăroiu a răspuns că "există aceasta dorinţă în special la electoratul activ" şi "poate fi capitalizată şi civic şi politic". Lăzăroiu recunoaşte că declaraţia despre UDMR i-a pus punct carierei la Cotroceni "Declaraţia despre UDMR a fost una din acele declaraţii pe care poţi să le faci ca analist, dar nu şi din poziţia de consilier pentru că nu se înţelege clar dacă e şi poziţia preşedintelui sau instituţiei din care faci parte. Oricum, Preşedintele a fost îngăduitor cu ieşirile mele publice de pânăa atunci. Acum nu mai există nici o confuzie, dacă vorbesc în calitate de consilier prezidenţial sau analist politic", a explicat Lăzăroiu motivele plecării sale din funcţia de consilier prezidenţial.

El consideră că va rămâne în relaţii bune cu preşedintele."Cred că vom rămâne în relaţii bune. Nu am discutat despre posibilitatea de a i transmite analize personale", a pus Sebastian Lăzăroiu întrebat dacă îi va mai trimite lui Traian Băsescu analize politice.

Ne puteți urmări și pe Google News