Sebastian Lăzăroiu, despre Mihai Răzvan Ungureanu: Are profilul unui prezidențiabil

Sebastian Lăzăroiu, despre Mihai Răzvan Ungureanu: Are profilul unui prezidențiabil

Sociologul Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial, consideră că premierul Mihai-Răzvan Ungureanu are profilul necesar unui candidat la alegerile prezidenţiale, punctând că acesta este diferit de Traian Băsescu şi că ar trebui să-şi exprime convingerile politice pentru a putea primi susţinerea unui partid.

'Nu vreau să-i (premierului - n.r.) dau sfaturi, pentru că astea sunt decizii pe care trebuie să le iei singur. Dar, cred că el trebuie să-şi asume, în orice caz, convingerile sale politice şi asta este suficient. Pe urmă, vine şi sprijinul. Dacă eu spun şi arăt prin acţiune că sunt de centru-dreapta, nu o să mă sprijine USL-ul, ci cei care sunt de aceleaşi valori ca mine. Dar el trebuie să arate asta, în primul rând', a spus Lăzăroiu, într-un interviu acordat AGERPRES.

El a adăugat că sondajele relevă faptul că Ungureanu se plasează la acelaşi nivel în preferinţele cetăţenilor sau chiar mai bine, decât actuali lideri politici.

'Nu are profilul lui Traian Băsescu, dar are profilul unui prezidenţiabil Ungureanu, altfel decât Traian Băsescu. Nu ştiu, poate o să fie mai bun', a spus Lăzăroiu, întrebat dacă Ungureanu ar putea fi 'noul Traian Băsescu'.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lăzăroiu a mai punctat că, în timp, ar putea să aibă loc şi o înscriere a lui Ungureanu într-un partid care răspunde orientărilor sale politice.

'Sigur, dacă la un moment dat vrei sprijinul unei organizaţii, organizaţia te vrea membru al ei. Nu ai încotro, trebuie să faci asta. Dincolo de asta, cred că cel mai important este ca Mihai-Răzvan Ungureanu să arate care sunt convingerile lui acum, prin acţiune, nu pe gură, că pe gură am mai văzut de-ăştia care spun că sunt de dreapta, liberali, şi, de fapt, ei în acţiune votează împotrivă pentru mărirea pensiilor, votează clar de stânga. Să arate prin acţiune că e de centru-dreapta şi cred că va primi sprijinul unei forţe de centru-dreapta care se va constitui până la alegeri. În orice caz, este candidatul cel mai valabil în acest moment şi Crin Antonescu este challenger-ul în momentul ăsta', a susţinut Lăzăroiu.