Evenimentul Zilei > Politica > Sebastian GHIŢĂ comentează afirmaţiile lui Victor PONTA: Ponta trebuie să vină în faţa Comisiei SRI şi să ne EXPLICE ce a vrut să zică
Sebastian GHIŢĂ comentează afirmaţiile lui Victor PONTA: Ponta trebuie să vină în faţa Comisiei SRI şi să ne EXPLICE ce a vrut să zică

Sebastian GHIŢĂ comentează afirmaţiile lui Victor PONTA: Ponta trebuie să vină în faţa Comisiei SRI şi să ne EXPLICE ce a vrut să zică

Deputatul Sebastian Ghiţă, membru al Comisiei de control a activităţii SRI este de părere că Victor Ponta ar trebui să ofere explicaţii în faţa Comisiei, în urma afirmaţiilor făcute cu privire la ofiţerii acoperiţi.

”În ciuda relației mele bune cu domnul Victor Ponta, consider că ceea ce a spus un fost prim-ministru e de o gravitate maximă. Eu nu știu dacă ne dăm seama de gravitatea unor astfel de lucruri”, a declarat Ghiță, pentru Știrile B1 TV.  

Întrebat ce poate face Comisia de control a SRI în această situație, deputatul a răspuns: ”Nici eu și nici alți colegi nu ne-am inflamat, că se mai întâmplă astfel de evenimente în viața politică, decât după ce președinta PNL, doamna Alina Gorghiu, în scris, a anunțat pe toată lumea că ce face Ponta este groaznic și că solicită, în mod expres, Comisiilor SRI și SIE să se autosesizeze și să verifice aceste informații lansate de Ponta, cum că ofițeri acoperiți ai serviciilor preiau cel mai mare partid politic din România. Și imediat după dânsa, domnul Cezar Preda și ceilalți din PNL, ceilalți colegi PNL-iști din Comisie au spus că Ponta trebuie audiat la Comisie. Abia după aceea, eu, domnul Savu am dat curs acestor gânduri și, într-adevăr, și eu consider că domnul Ponta ar trebui să răspundă pentru ce a spus”.

”Un cetațean chemat la o comisie parlamentară trebuie să se prezinte. (…) O audiere în fața unei comisii parlamentare este similară unei mărturii în fața instanței, este o probă și poate fi folosită în justiție. Trebuie să vină Ponta și să ne explice ce a vrut să zică, Zgonea să ne explice cum a vrut să preia PSD-ul, să vină domnul Tudose, să vină doamna Gorghiu și să vină domnul Dragnea”, a spus Sebastian Ghiță.

Problema ofiţerilor acoperiţi din rândul partidelor politice a revenit în atenţia opiniei publice la finaluln săptămânii trecute, după ce preşedintele PSD, Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani de închisoare în dosarul fraudării referendumului din 2012.

În urma deciziei instanţei, fostul premier Victor Ponta a precizat că ”Liviu Dragnea NU trebuie să își dea demisia din funcția de Președinte al PSD!

Trebuie să țină Partidul unit, să câștige alegerile locale și parlamentare și să ferească PSD de toți "ofițerii" acoperiți sau descoperiți care vor să îl preia!”.
Ulterior, Ponta a precizat că nu se referă la Valeriu Zgonea când vorbeşte de acoperiţii din sânul social democraţilor, ci la un vicepreşedinte PSD, fost ministru.

Victor Ponta a mai afirmat luni că atunci când a pus în discuţie problema ofiţerilor acoperiţi, a făcut referire a Lucian Isar, soţul copreşedintei PNL, Alina Gorghiu. Imediat după, însă, Ponta a specificat că spusele sale au fost ironice, explicându-şi atitudinea faţă de cuplui Gorghiu-Isar  prin faptul că “doar asta merită ei”, potrivit B1 Tv.