Potrvit Ştiripesurse.ro, declaraţiile lui Sebastian Ghiţă vin după ce Georgian Pop a dat presei un comunicat în care acesta părea că vrea să “pună batista pe ţambal” în scandalul “acoperiţilor” din Partidul Social Democrat.

"Domnul Georgian Pop trebuie să anunţe data la care convoacă Comisia SRI. Comunicatul său doar ajută la amânarea lămuririi unei situaţii extrem de grave. Nu-i poate proteja pe Valeriu Zgonea şi pe Tudose în această situaţie. Poziţia publică a fostului prim-ministru Victor Ponta nu lasă loc de interpretări. Ponta, Zgonea, Tudose, Dragnea şi Alina Gorghiu trebuie audiaţi de urgenţă. Ideea că serviciile de informaţii preiau partide, susţin sau distrug anumiţi candidaţi este groaznică. Şi aşa toată România acuză membrii comisiei că nu-şi fac treaba. Prietenia lui Georgian Pop cu Zgonea şi Tudose nu poate să blocheze comisia din parlament. Şi eu, Sebastian Ghiţă, şi colegul meu Daniel Savu avem informaţii importante legate de aceste audieri. Implicarea unor ofiţeri din SRI în activitatea partidelor, în susţinerea unor candidaţi, în activităţi suspecte în zonele politicului, în zona justiţiei sau în zona afacerilor trebuie investigată urgent", a afirmat deputatul Sebastian Ghiţă, potrivit sursei citate.

Totodată, Sebastian Ghiţă spune din nou că este nevoie ca membrii comisiei să se întâlnească pentru că “există informaţii de o gravitate extremă” care fac referire la activitatea Serviciului Român de Informaţii.

"Dacă nici acum nu reacţionează comisiile de control din Parlament, înseamnă că Georgian Pop şi domnul Calimente blochează activitatea acestor comisii. Preşedinta PNL a anunţat clar şi public, împreună cu Cezar Preda şi ceilalţi din PNL, că vor să întrunim comisiile. Dacă nu cumva au fost nesinceri şi au minţit în public. Va trebui să ne întâlnim în comisiile din parlament şi să analizăm informaţiile grave din spaţiul public. Reafirm faptul că în ultima perioadă mai mulţi membri ai comisiei au obţinut informaţii de o gravitate extremă. Voi solicita personal audierea Alinei Gorghiu, a lui Traian Băsescu, a lui Victor Ponta, Dragnea, Zgonea şi Tudose. Cred că e momentul să ne răspundem multor întrebări cu privire la ultimii 10 ani care au marcat România", precizează deputatul.