Evenimentul Zilei > International > Se zguduie Europa. Rusia a dat drumul rachetelor. Marea Neagră este ținta lui Putin
Se zguduie Europa. Rusia a dat drumul rachetelor. Marea Neagră este ținta lui Putin

Se zguduie Europa. Rusia a dat drumul rachetelor. Marea Neagră este ținta lui Putin

Rușii au simulat un atac asupra Odessei, cu avioane strategice și tiruri de rachete. Dezvăluirea a fost făcută de comandantul şef al marinei ucrainene, amiralul Igor Voroncenko, citat, vineri, de agenţia de presă Lb.ua şi publicaţia Segodnia.ua.

Amiralul ucrainean a prezentat, joi, un raport în cadrul celei de-a treia Conferinţe pentru securitatea maritimă desfăşurată la Odessa.

Conform lui Voroncenko, ”aceste exerciţii provocatoare” au avut loc la 10 iulie.
Potrivit Realitatea,  de cînd a anexat Crimeea, acum cinci ani, Rusia și-a întărit flota din Marea Neagră.

În prezent țara deține 49 de nave de război și şapte submarine. Toate navele nou intrate în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră sunt echipate cu rachete de croazieră ”Kalibr”, cu lansare de pe o platformă maritimă. Amiralul ukrainean susține că momentan baza rusă de la Sevastopol are 72 de astfel de rachete, dar că până la anul, vor fi 120.

În plus, prin intermediul sistemelor antinavă, Rusia controlează întregul bazin al Mării Negre, a mai declarat șeful marinei ucrainene.

Rușii construiesc în prezent un sistem de detectare maritimă, format din staţii subacvatice automate staţionare, și testează cu regularitate noi tipuri de armament, cel mai recent fiind cu rachete-torpilă, a mai punctat amiralul Voroncenko, conform aceleiași surse.