Astfel, începând de astăzi, un litru de Efix Benzină 95 costă 5,75 lei, unul de Benzină Alto 101 – 6,4 lei, un litru de motorină Efix Diesel – 5,94 lei şi unul de Diesel Alto 55 – 6,24 lei.

Ieri, Petrom a majorat preţul de referinţă al benzinelor comercializate în staţii proprii cu 12 bani/litru şi pe cel al motorinelor cu nouă bani/litru, ca urmare a cotaţiilor internaţionale la produsele petroliere.
Şirul scumpirilor a fost declanşat de Lukoil, care a anunţat miercuri tarife mai mari cu trei bani pe litrul de benzină. Astăzi, compania a scumpit din nou carburanții.

Noile preţuri la benzină şi motorină

LUKOIL*

Euroluk 95 – 5,7 lei/litru
Ecto 98 – 6,19 lei/litru

Euro L Diesel – 5,87 lei/litru

Ecto Super Diesel – 6,03 lei/litru
* Preţurile medii din staţii

ROMPETROL

EFIX Benzina 95 – 5,75 lei/litru

Benzina ALTO – 6,4 lei/litru

EFIX Diesel – 5,94 lei/litru

Diesel ALTO – 6,24 lei/litru

PETROM

Premium Fără Plumb 95 – 5,79 lei/litru

Top Premium 99+ – 6,16 lei/litru

Euro Diesel 5 – 5,97 lei/litru

Reacțiile Rompetrol și Petrom
“Ultima modificare a preţurilor medii practicate în reţeaua Rompetrol s-a realizat în 13 ianuarie. Faţă de această dată, modificarea de astăzi (+2,9% la Efix benzină şi 2,1% Efix motorina) vine pe fondul evoluţiilor internaţionale ale ţiţeiului a ale produselor petroliere (+13.4% pentru benzina Euro 5, +6,8% pentru motorina Euro 5 si +10.7% pentru titei)", au declarat oficiali ai Rompetrol.

"Menţionăm că în perioada 13 – 24 februarie, evolutia cursului valutar (-4%) a temperat creşterea preţurilor produselor petroliere", au completat aceştia.

În urma scumpirii, preţul Efix benzină a crescut cu 2,9%, până la 5,75 lei/litru. Preţul Efix motorină a crescut cu 2,1%, până la 5,94 lei/litru.
Ieri, oficialii Petrom au declarat la rândul lor: "Petrom este consecvent în aplicarea unei politici de preţuri care se bazează pe cotaţiile internaţionale ale benzinei şi motorinei. În plus, preţurile sunt influenţate de politica fiscală şi de competiţia de pe piaţa locală".

Potrivit acestora, "De la începutul acestui an până astăzi, pe fondul creşterii accentuate a cotaţiilor la ţiţei, cotaţiile Platts exprimate în lei au crescut cu 10% la motorină şi cu 17% la benzină. În acelaşi interval preţurile Petrom la benzină şi motorină au crescut cu 5%, deci a fost preluată numai o parte din creşterea cotaţiilor internaţionale".
CITIŢI ŞI:

  • Alimentaţi acum, petrolul scump vine până la primăvară
  • Petrom a făcut un profit record în România. VEZI cifrele
  • Concurența a penalizat companiile petroliere cu 880 milioane lei. Petroliștii, gata de bătălia în instanță | VIDEO