Sunt vizate aspecte care țin de relaxarea restricţiilor privind consumul de marijuana și chiar de discriminarea angajaţilor din cauza coafurii.

O singură lege va afecta, însă, milioane de americani din întreaga ţară. După ani de amânări succesive, Departamentul pentru Securitate Internă a stabilit un termen limită pentru aplicarea şi respectarea unei legi propusă de comisia care a analizat atacurile teroriste din 11 septembrie 2001. „Guvernul federal trebuie să stabilească standardele privind sursele de identificare a unei persoane, cum ar fi permisul de conducere”, a declarat Comisia.

Astfel, de la 1 octombrie 2020, călătorii care doresc să se îmbarce la bordul avioanelor utilizând permisul auto ca act de indentificare trebuie să deţină un permis în conformitate cu adevăratul act de identitate (Real ID Act), subliniază noua lege. Statele americane au obligaţia de a verifica identitatea persoanelor înainte de a emite un nou permis, care va avea o stea în colţul dreapta sus şi elemente de siguranţă care îl vor face foarte greu de falsificat.

Pe de altă parte, statul New Hampshire va permite o modificare în permisele care sunt emise începând cu 1 ianuarie 2020: rezidenţii pot avea trecut „X” în căsuţa privind sexul, în loc de „M” sau „F”, pentru acele persoane care nu se identifică având sexul masculin sau feminin. Devon Chaffee, de la Uniunea Americană pentru Libertăţi Civile, a declarat: „E încă un pas spre reducerea stigmatizării, spre promovarea egalităţii şi spre asigurarea că documentele de identitate emise de stat sunt acurate şi complete”.

În statele Illinois şi Michigan, începând cu 1 ianuarie, este legal ca cetățenii să posede mici cantităţi de marijuana, aducând la 11 numărul statelor care permit utilizarea marijuanei în scop recreaţional. În Nevada, de la 1 ianaurie angajatorii nu mai pot refuza persoane care au fost testate pozitiv pentru utilizarea de marijuana.

Potrivit unei legi privind conduita în timpul transportului rutier, care a intrat în vigoare începând cu 1 ianuarie, părinţii din Washington trebuie să îşi pună copiii de până la 2 ani în scaune speciale, fixate cu spatele la sensul de mers. De asemenea, copiii cu vârste între 2 şi 4 ani trebuie să stea în scaune speciale cu faţa către sensul de mers

În Hawaii, restaurantele sunt obligate de la 1 ianuarie să ofere băuturi sănătoase ca parte a opţiunilor de băuturi pentru mâncărurile comandate pentru copii, cum ar fi lapte degresat, apă sau suc proaspăt de fructe, fără zahăr.

Tot începând cu 1 ianuarie, statul California interzice angajatorilor să-i discrimineze pe angajaţi sau pe solicitanţii de job care poartă coafuri care pot fi asociate rasial, cum ar fi dredurile, codiţele rasta sau alte împletituri. Codul vestimentar şi codul privind pieptănătura aplicat de diverse companii au avut un impact negativ asupra afro-americanilor, a declarat susţinătoarea proiectului de lege, senatoarea Holly Mitchell.

În statul Oregon, de la 1 ianuarie cumpărătorii şi clienţii mall-urilor nu mai pot duce acasă cumpărăturile în pungi de plastic de unică folosinţă, care au devenit ilegale, cu excepţia cazului în care se transportă peşte sau carne.

Te-ar putea interesa și: