Se schimbă harta României! Semnal de alarmă tras de specialişti. Satele dispar unul câte unul

Sursă: Ebastard129 | Dreamstime.com

România se confruntă cu o problemă serioasă cu privire la declinul demografic al populației. Sunt sate întregi unde mai locuiesc doar câțiva bătrâni, iar unele regiuni nu mai sunt locuite deloc. Unele părți ale țării s-au transformat în ruine, iar viitorul nu sună deloc bine.

România se află într-o imensă cumpănă, iar harta s-ar putea schimba radical. Schimbările din ultimii ani sunt puse pe seama declinului demografic. Satele și orașele sunt din ce în ce mai goale, iar unele regiuni din țară s-au transformat în ruine. Din păcate trendul negativ cu privire la populație se menține de câțiva ani, iar tinerii nu par prea atrași de ideea unei căsătorii sau formarea unei familii.

Orașul Vașcău din Bihor este un exemplu cu privire la declinul demografic. Aici a fost înregistrată în ultimii ani o scădere a populație de până la un sfert. În prezent, în oraș mai sunt aproximativ 2.000 de locuitori. Locurile de joacă sunt aproape pustii, ceea ce ne indică faptul că numărul copiilor este din ce în ce mai mic, aproape inexistenți.

Din păcate, orașul Vașcău nu este singurul în această situație. În multe sate au rămas mai mult bătrâni, care se duc și ei de la o zi la alta, numărul populației fiind în scădere. De la o lună la alta, suntem din ce în ce mai puțini.

“Ne bucurăm că se construiesc cartiere peste cartiere în jurul marilor orașe şi se răstoarnă harta. Harta României în câţiva ani va avea pete uriașe albe, nu va mai avea populaţie acolo. Nu vor mai avea plătitor de taxe şi impozite şi acele orașe vor muri. Fără taxe şi impozite nu vor mai fi servicii care să-i mai mențină măcar pe acolo pe cei care încă nu s-au decis să plece. Nimeni nu înţelege că România are o uriașă problemă demografică. Satele sunt goale şi încep să dispară orașele, Vaşcău din Bihor”, se precizează într-un reportaj realizat de Antena3.

Harta României se schimbă. Scenariu sumbru pentru multe orașe

Din păcate, în multe orașe fabricile au rămas ale nimănui și s-au transformat în ruine. Un astfel de exemplu este chiar în Capitală, lângă Piața Obor. Moara lui Asan, construită în anii 1850 și celebră până la Revoluție, s-a transformat în fabrică de ulei, apoi și-a schimbat profilul și a trecut la panificație, ca în cele din urmă să ajungă o ruină.

“După Revoluție a urmat privatizarea şi de atunci dezastrul. Totul s-a transformat în ruine. Este absolut incredibil cum aproape de Obor, în Bucureşti, în mijlocul unui cartier, există această ruină cu extrem de multe gunoaie, oameni ai străzii care îşi fac veacul aici şi cu un teren cu un potențial imobiliar uriaș de ordinul a zecilor de milioane de euro.

Bucureștiul este plin de ruine. Am găsit una şi pe Calea Moșilor în sectorul 2. Este o clădire privată, o construcţie care stă să cadă la cel mai mic cutremur. În Bucureşti sunt peste 350 de clădiri cu risc major de prăbușire”, se arată în materialul difuzat de sursa citată.