Campanie plină de suspans în desemnarea candidatului Partidului Democrat ( de stânga) la alegerile prezidențiale care vor avea loc în America anul viitor!  Fostul vicepreședinte al Statelor Unite, Joe Biden, a fost depășit în sondajele pentru alegerile primare ale Partidului Democrat , pentru prima dată, de  Elizabeth Warren, anunță AGERPRES.

Deși a pornit favorit în luna aprilie, Joe Biden, în vârstă de 76 de ani, a reușit să înregistreze doar 26, 4 % din intențiile de vot pentru primarele democrate, a stabilit  site-ul RealClearPolitics. Asta în timp ce contracandidata sa,  Elizabeth Warren, 70 de ani, o critică dură a Wall Street, a obținut 26,6% din intenţiile de vot, anunță g4media.ro.

Scăderea fostului vicepreședinte a lui Barack Obama, în preferințele alegătorilor Partidului Democrat , se datorează scandalului în care numele acestuia este implicat, și anume cel legat de afacerea ucraineană, în care se încearcă destituirea președintelui Donald Trump. În ceea ce privește valoarea donațiilor pentru campania prezidențială venite pe al treilea trimestru din partea susținătorilor Partidului Democrat, Elizabeth Warren este pe primul loc, cu donații în valoare de  24,6 milioane dolari, urmată de Joe Biden, care a reușit să stânga doar 15,2 milioane de dolari.

Candidatul care se află pe locul 3 în topul preferințelor susținătorilor Partidului Democrat, cu un procent de susținere de 14, 6 %,  Bernie Sanders, a reușit însă să strângă cea mai mare donație, și anume 25, 3 milioane de dolari. Senatorul independent Bernie Sanders, în vârstă de 78 de ani,a suferit recent o criză cardiacă. După efectuarea unui consult medical de specialitate, Benie Sanders a declarat că doreşte „să schimbe puţin natura campaniei, pentru a se asigura că are forţa de a face ce trebuie să facă”. Acest lucru înseamnă că Benie Sanders va participa la mai puține mitinguri care vor avea loc zilnic în campania electorală. Principalii 12 candidaţi la președinție se vor confrunta pe dată de 15 octombrie în cea de-a patra dezbatere televizată, în Ohio.

Partidul Democrat a anunţat  că a cincea dezbatere va avea loc în statul Georgia, pe 20 noiembrie .