Edward al VIII-lea, prinţul de Walles, a renunţat la tot pentru o femeie americană

Wallis, femeia care i-a sucit minţile şi Edward s-au cunoscut la o petreceri unde curgea şampania de cea mai bună calitate. El, dulceag. Ea dură. Ea bogată şi pasională, iar el departe de Curte, de protocoale şi de femei britanice…
Edward al VIII-lea, prinţul de Walles, trăia o viaţă de care nu s-a putut despărţi, comportându-se mereu ca un rege ratat printre cuceritorii Americii. Iar pentru dragostea unei femei extrem de curtată şi foarte iubită care divorţata rapid şi fără regrete, el a renunţat la tot de dragul plăcerilor pe care i le oferea arivista Wallis. Plăcerea lungilor cocktailuri, croaziere interminabile doar cu ea… şi, într-un final Edward, regele Angliei, alege să abdice iar în locul său, Albert-Berth, bâlbâitul, urcă pe tron. În momentul abdicării regelui Edward al VIII-lea, fratele său Albert, următorul în linie pentru tron, a devenit regele George al VI-lea (Albert a fost tatăl reginei Elisabeta a II-a ). În aceeași zi cu abdicarea, regele George al VI-lea i-a oferit lui Edward numele Windsor. Astfel, Edward a devenit ducele de Windsor și când s-a căsătorit, americanca Wallis a devenit ducesa de Windsor.

Imagini pentru Harry and Edward al VIII-lea photos

O poveste de dragoste consumată în exil

După abdicare, ducele și ducesa au fost exilați din Marea Britanie. Mai mult, membrii familiei regale au evitat cuplul. Ducele și ducesa au trăit cea mai mare parte a vieții lor în Franța, cu excepția unei perioade scurte în Bahamas ca guvernator. Edward a murit pe 28 mai 1972, la 78 de ani. Iar Wallis a trăit încă 14 ani, dintre care mulți au fost petrecuți în pat, izolată de lume. A decedat pe 24 aprilie 1986, la 90 de ani.

Harry, al şaselea în linia succesiunii la tron, alege acelaşi drum ca Edward al VIII-lea. Doar povestea-i diferită

Harry apărea oarecum plictisit la balcoanele regale, mereu în rândul al treilea. Apoi o cunoaşte şi se îndrăgosteşte de femeia cu părul negru lung al unei actriţe americane: Meghan Markle. Urmează nunta ca-n poveşti, un copil… dar n-a fost suficient. America îl aşteaptă, iar soţia sa simte miros de bani, mulţi bani. Aşa că Harry decide: renunţă la obligaţiile regale şi îşi urmează soţia.

Imagine similară

Meghan vrea totul

Meghan, consiliată extrem de bine din America a făcut primul pas: a înregistrat marca Sussex Royal care valorează 580 de milioane de euro pentru publicarea de cărţi, mass-media, crearea de albume, calendare glamour, conferinţe feministe, ecologice, documentare din Africa … şi, de ce nu un posibil contract cu Netflix care i-ar aduce alte milioane de dolari exact după modelul familiei Obama.

Elisabeta a II-a, neputincioasă, îşi vede nepotul cel roşcat şi preferat ameţit şi îndrăgostit lulea de soţia sa.

La 94 de ani Regina are parte numai de necazuri: consortul bolnav, Andrew băgat până peste cap în scandalul Jeffrey Epstein, tensiunile între cei doi fraţi, cumnatele care nu se suportă…. şi aşa, săraca regină, în loc de bucurii şi linişte acum la bătrâneţe are parte numai de tensiuni în familie. Mută de colo-colo fotografiile de pe dulapuri, îi scoate pe unii şi-i pune pe alţii sperând că Charles o să rezolve problemele….şi decide nu cu prea multă convingere să taie „indemnizaţia regală ducilor de Sussex cu gândul, probabil, la Wallis şi Edward.