X

Se RELANSEAZĂ CASA VERDE. CUM poți BENEFICIA de BANI

Autor: CiprianTănase / Data publicarii: 10-08-2018 14:08

Programul Casa Verde va beneficia de 100 de milioane de euro în luna octombrie. Banii vor fi alocați prin intermediul Fondului de mediu al Ministerului Mediului.

Potrivit ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu, prin acest program, 26.000 de gospodării vor putea beneficia de celule fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară încălzirii apei. Până la 4.600 de euro din totalul investiţiei vor putea fi decontaţi din bugetul Administraţiei Fondului de Mediu, relatează Agerpres.

''Există deja ghidul pregătit şi în jur de 15 octombrie el o să fie şi lansat, un proiect pe care l-am îmbunătăţit anul acesta, respectiv vechiul program Casa verde, cel care dădea posibilitatea persoanelor fizice şi juridice să poată să acceseze Fondul de mediu să-şi monteze panouri solare pentru încălzirea cu apă caldă. (…) Am prins în bugetul Administraţiei Fondului de Mediu, buget care este deja în dezbatere publică pe site-ul ministerului şi va fi aprobat în şedinţa din 20 august, 100 de milioane de euro pentru ca 26.000 de gospodării să poată să-şi monteze celule fotovoltaice cu putere de instalare de 3 KW şi finanţarea va fi de maxim 4.600 de euro'', a declarat Grațiela Gavrilescu.