Suedia și-ar putea rezolva problema pe care o are cu imigranții prin crearea unui nou stat în interiorul statului, în care legile naționale să nu se aplice și unde să trimită miile de imigranți, a declarat Paul Romer, economist șef al Băncii Mondiale.

Romer a făcut această afirmație șocantă într-un interviu acordat cotidianului suedez Dagens Nyhter, citat de Breibart, arătând că statul respectiv ar putea lua ca model Hong Kong-ul britanic și ar aduce numeroase beneficii Suediei fără costuri suplimentare din partea contribuabililor.

Economistul șef al Băncii Mondiale și-a explicat planul astfel:

„Chestiunea refugiaților este o problemă uriașă, însă există soluții. Suedia, o țară cu o densitate mică a populației, ar putea închiria un teritoriu de mărimea Hong Kong-ului. Aici ar putea locui milioane de oameni care s-ar întreține singuri și nu ar costa nimic… Este important ca această zonă liberă să fie considerată independentă, cu propriile sale legi și reguli, și nu parte a Suediei. Cei care ar trăi acolo nu ar fi cetățeni suedezi, ci ar trăi complet separați de restul populației.”

Paul Romer a avut o idee similară și pentru Statele Unite, folosind terenul de la Guantanamo Bay pentru a crea o colonie autonomă pentru imigranți.


Pentru ca zona să fie viabilă, Paul Romer spune că vor fi necesare controale severe la frontieră, „pentru a-i împiedica pe locuitorii zonei libere să treacă de partea cealaltă a frontierei”.

De asemenea, aici nu ar trebui să existe noțiuni precum salariu minim sau timp maxim de muncă, creând astfel condițiile pentru o creștere economică rapidă.

Paul Romer se face că uită faptul că marea majoritate a imigranților care au invadat Europa în ultimii doi ani nu au nici un fel de calificare. În Germania, doar 54 (!!!) imigranți și-au găsit de lucru la firme de top, în ciuda presiunilor guvernului de la Berlin asupra marilor companii de a angaja refugiați.

De asemenea, aiuritorul economist șef al Băncii Mondiale omite un lucru esențial: imigranții s-ar putea să nu fie pur și simplu de acord să se pună pe muncă, când acum sunt întreținuți de statul suedez și tolerați să desfășoare acțiuni de crimă organizată. Doar dacă asta ar însemna realizarea marelui lor vis: un califat în buricul Europei, de la care să înceapă ulterior cucerirea întregului continent.