Evenimentul Zilei > Economie > Se opreşte din deschis restaurant FAST FOOD în RUSIA. VEZI care este CAUZA
Se opreşte din deschis restaurant FAST FOOD în RUSIA. VEZI care este CAUZA

Se opreşte din deschis restaurant FAST FOOD în RUSIA. VEZI care este CAUZA

Cel mai mare lanţ de restaurante de tip fast-food din lume, Mcdonald’s, va deschide mai puţine unităţi în Rusia anul acesta, cauza fiind deprecierea rublei, aceasta majorând costurile de extindere şi a afectat consumatorii, a declarat, pentru Reuters, şeful McDonald's Rusia, Khamzat Khasbulatov, scrie Agerpres.

De la începutul lui 2014, rubla s-a depreciat faţă de dolar cu peste 50%, stimulând creşterea inflaţiei. Rusia se confruntă acum cu prima recesiune din 2009.

McDonald's va deschide cel puţin 50 de noi restaurante în Rusia, faţă de 73 anul trecut, alocând şase miliarde de ruble (87 milioane de dolari) pentru cheltuieli de capital, aceeaşi sumă ca în 2014, a anunţat Khasbulatov.

Compania americană, prezentă de 25 de ani pe piaţa din Rusia, a fost afectată anul trecut de o serie de inspecţii surpriză la mai multe unităţi. Agenţia rusă pentru Protecţia Consumatorului a ordonat închiderea temporară a 12 restaurante McDonald's din Rusia, printre care se numără şi unitatea din Piaţa Puşkin (Moscova), care a atras faimoasele cozi fără sfârşit ale consumatorilor sovietici, când a fost deschis, în ianuarie 1990.

Khasbulatov a explicat că firma a profitat de pe urma acestor măsuri deoarece a modernizat unele restaurante. Toate s-au redeschis, dar nu au ajuns la vânzările de dinaintea crizei. 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.