Evenimentul Zilei > Economie > Alertă în Capitală! Creșteri de taxe și impozite. Anunțul a fost făcut acum
Alertă în Capitală! Creșteri de taxe și impozite. Anunțul a fost făcut acum

Alertă în Capitală! Creșteri de taxe și impozite. Anunțul a fost făcut acum

Pentru anul 2021, Primăria municipiului București a lansat în dezbatere publică un proiect prin care se propune majorarea taxelor și impozitelor care vor fi plătite de bucureșteni, pentru anul 2021.

Majorarea propusă este de 3,8 la sută, și este motivată de indicele de inflație. Reprezentanții PMB susțin în motivarea proiectului public că majorarea este permisă și reglementată chiar de Codul Fiscal.

„În cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei, sumele respective se indexează anual, până la data de 30 aprilie, de către consiliile locale, ţinând cont de rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”.

Pentru bucureștenii care își vor plăti dările în primele trei luni ale anului 2021, se va păstra celebra bonificație, și anume reducerea impozitului cu zece la sută.

Ultima majorare a taxelor și impozitelor a avut loc în 2019, cu 4.6 la sută, fiind invocată și atunci 9indicele de inflație.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: