Guvernul din Ucraina trece din nou la măsuri drastice după ce țara s-a confruntat cu un nou număr foarte mare de îmbolnăviri cu coronavirus.

Decizia Guvernului de la Kiev de a reintroduce izolarea în anumite părți ale Ucrainei vine la scurt timp de la ridicarea restricțiilor .

Doar în ultimele 24 de ore, în Ucraina au fost înregistrate 921 de noi cazuri de Covid-19, un nou record de infectări, după ce numărul lor a crescut treptat în ultimele zile.

Luând aceste lucruri în calcul, ministrul Sănătății Maksym Stepanov a decis ca în mai multe zone ale țării să se instaureze din nou restricțiile dure de la începutul pandemiei, pentru a preveni un al doilea val de infectări.

„În anumite regiuni vor trebui impuse restricţii mai stricte”, a declarat ministrul ucrainean al sănătăţii, Maksym Stepanov, dar fără să precizeze unde, când şi care vor fi măsurile.

Potrivit autorităţilor ucrainene, 15 din cele 24 de regiuni ale ţării au înregistrat creşteri substanţiale de contagieri, cele mai afectate fiind regiunile vestice Lvov şi Rivne, numărul pacienţilor spitalizaţi fiind de asemenea în creştere.

Vinovați de această creștere substanțială a cazurilor de Coronavirus se fac chiar cetățenii țării, întrucât aceștia nu ar fi respectat toate măsurile de distanțare socială. De asemenea, tendința de creștere a infectărilor este explicată de Guvern și prin  redeschiderea parcurilor, restaurantelor şi saloanelor de înfrumuseţare, care funcționează de mai bine de o lună.

Până la momentul actual, în Ucraina, țară în care există peste 40 de milioane de oameni, au fost înregistrate aproximativ 35.000 de cazuri de Coronavirus. Dintre persoanele infectate, 985 de oameni au murit din cauza virusului chinezesc.

În luna mai, guvernul de la Kiev a reușit să extindă până pe 22 iunie conceptul de „carantină adaptivă”, procedură prin care poate menţine sau institui noi restricţii antiepidemice, aceasta fiind miercuri prelungită din nou până la 31 iulie 2020. În funcție de cum vor evolua lucrurile, guvernul va fi nevoit să aplice noi restricții sau să le micșoreze pe cele existente, scrie Agerpres.