Evenimentul Zilei > Actualitate > Se întâmplă SUA: un poliţist NU A TRAS asupra unui negru înarmat şi a fost dat AFARĂ
Se întâmplă SUA: un poliţist NU A TRAS asupra unui negru înarmat şi a fost dat AFARĂ

Se întâmplă SUA: un poliţist NU A TRAS asupra unui negru înarmat şi a fost dat AFARĂ

Stephen Mader, veteran marines în Afganistan, a înţeles foarte bine că un om, chiar dacă este înarmat cu un pistol, nu este neapărat agresiv. În acest sens, el a încălcat regulile poliţiştilor dovedite a nu fi totdeauna corecte iar acum se judecă cu autorităţile din West Virginia.

Stephen Mader, echipat cu uniforma albastră de poliţist, unde era angajat de 11 luni, a refuzaţă să acţioneze brutal. Pregătirea ca marines şi după un lung serviciu sub arme în Afganistan îl  învăţaseră o regulă de aur, care cu siguranţă îi era de ajutor pe străzile din West Virginia: niciodată să nu intri în panică atunci când ai un pistol în mână!

Nervii săi au fost puşi la încercare într-o dimineaţă de mai, în zori, când patrula sa a fost chemată să rezolve un conflict familial. Mader, care este alb, a găsit în casă un barbat tânăr, negru, cu un pistol în mână. Chiar dacă nu era îndreptat către el, poliţistului i-ar fi fost deajuns să afirme că s-a simţit ameninţat pentru a putea trage.

N-a făcut-o şi din cauza aceasta, la câteva zile după, a fost demis. Motivaţia oficială: ''Dificultăţi în judecarea unei situaţii critice''. Mader n-a mai stat pe gânduri şi a dat în judecată poliţia oraşului Weirton, convins că pierderea locului de muncă s-a datorat refuzului său de a se adapta la practicile departamentului: când ai dubii, trage!

Mader înţelesese că bărbatul, Ronald Williams era confuz, dar nu agresiv. Pistolul acestuia s-a dovedit a fi fost descărcat. Iar Mader deja reuşise să-l calmeze, când doi colegi au sosit la faţa locului cu sirenele urlând şi au tras imediat asupra afro-americanului, ucigându-l. Va fi reîncadrat înţeleptul marines, sau va funcţiona legea junglei?