Se întâmplă în România. Caz ŞOCANT: Copil VACCINAT de două ori DIN GREŞEALĂ. Cine este VINOVATUL?

Se întâmplă în România. Caz ŞOCANT: Copil VACCINAT de două ori DIN GREŞEALĂ. Cine este VINOVATUL?

"Pur şi simplu au uitat. Asta este toată explicaţia pe care au dat-o. Că au uitat să îl treacă pe registru când li s-a făcut vaccinul şi că le pare rău"...

Aceasta spun părinţii unui copil de 6 ani, care îi acuză pe asistenta şi pe medicul şcolii 279 că l-au vaccinat pe baiatul lor de două ori împotriva poliomielitei, din greşeală. Părinţii lui Luca au aflat de la copil că a fost vaccinat încă o data. Revoltat, tatăl a cerut explicaţii.

Reacţii de sensibilizare

Copilul a fost vaccinat de doua ori cu serul IMOVAX POLIO. În prospect scrie că în cazul unui supradojaz pacientul trebuie să se prezinte cât mai repede la un centru de toxicologie. Inocularea unui ser la o perioadă scurtă de timp poate provoca organismului reacţii de sensibilizare, erupţii pe piele sau febră.

Ne puteți urmări și pe Google News

Părinţii se tem că, în urma acestui incident, băiatul ar putea rămâne cu sechele majore. Desi specialiştii nu confirmă un risc iminent, copilul se află sub monitorizare în urmatoarele 3 luni. Cazul va fi anchetat de poliţie şi de Colegiul Medicilor.

În concediu

Conform ştirileprotv.ro, într-o convorbire avută cu tatal, asistenta a încercat să se apere şi să arunce vina pe învăţătoare. Incidentul s-a petrecut marţi, la şcoala 279. De atunci, nici asistenta, nici doctoriţa, nu au mai trecut pragul unităţii de învăţământ. Au lasat totusi un afis pe usa cabinetului medical, prin care susţin ca sunt în concediu!