Evenimentul Zilei > Actualitate > Se întâmplă în România. Unul dintre cele mai iubite basme de copii, pe cale să fie INTERZIS
Se întâmplă în România. Unul dintre cele mai iubite basme de copii, pe cale să fie INTERZIS

Se întâmplă în România. Unul dintre cele mai iubite basme de copii, pe cale să fie INTERZIS

Coaliţia pentru Familie a anunțat pe Facebook că este împotriva filmului Disney „Frumoasa şi Bestia“ în care apreciază decizia ţărilor care au interzis filmul şi îndeamnă oamenii să sesizeze Centrul Naţional al Cinematografiei.

Se întâmplă în România. Disney a retras filmul „Frumoasa şi Bestia” din Malaezia după ce scena homosexuală a fost cenzurată. Situaţia este deosebit de delicată având în vedere că unele şcoli ar putea folosi filmul ca material didactic pentru ilustrarea poveştii Fraţilor Grimm. Rusia a interzis filmul pentru copiii cu vârsta sub 16 ani. În România filmul a fost autorizat cu AG (audienţă generală) de către Centrul Naţional al Cinematografiei. Puteţi scrie centrului pe adresa: [email protected]“, se arată în postarea Coaliţiei pentru Familie, citat de Mediafax. 

 Scena care a stârnit controverse în Malaysia şi în Rusia, îl prezintă pe personajul LeFou, care este „confuz asupra sexualităţii sale“, după cum spune regizorul filmului Bill Condon, dansând cu un alt bărbat.
 
Filmul a stârnit numeroase comentarii, fiind singura producţie care conţine "primul moment exclusiv gay" din istoria grupului Disney. În Malaezia, ţara în care homosexualitatea este condamnată prin lege, lansarea productiei Disney a fost amânată, autorităţile malaeziene cerând Disney să renunţe la „momentul gay”.

În Rusia, filmul a fost inclus în categoria de pelicule care nu pot fi vizionate de spectatorii în vârstă de până la 16 ani, după apelul lansat de un deputat rus ultraconservator.