Evenimentul Zilei > Politica > Se îngroașă gluma în PSD. Ce pățesc cei care nu votează moțiunea
Se îngroașă gluma în PSD. Ce pățesc cei care nu votează moțiunea

Se îngroașă gluma în PSD. Ce pățesc cei care nu votează moțiunea

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri că parlamentarii social-democraţi care nu vor vota moţiunea de cenzură sau care vor lipsi nemotivat de la şedinţa plenului reunit vor fi suspendaţi din PSD până după alegerile generale.

Astfel, aceștia nu vor avea posibilitatea de a figura pe listele electorale, cu alte cuvinte, la alegerile viitoare nu vor putea candida pentru Senat sau Camera Deputaților.

„Am luat o decizie, alături de colegii mei: în cazul în care un parlamentar al PSD nu votează moţiunea sau lipseşte nemotivat de la ziua în care va fi votul pe moţiune, o perioadă, respectiv până după alegerile generale, va fi suspendat din PSD, cu alte cuvinte nu va participa pe listele PSD la viitoarele alegeri”, a afirmat Ciolacu la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

El a mai precizat că „matematic, în acest moment” se bazează pe 232 de voturi pentru susţinerea moţiunii.

„Am luat hotărârea de a susţine, alături de parlamentari, demersul privind trecerea moţiunii de cenzură şi este prioritatea numărul unu a PSD. În acest moment sunt trei forţe politice parlamentare care susţin acest demers, respectiv PSD, UDMR şi Forţa Naţională. Mai avem negocieri în continuare, în zilele următoare. Avem şi o strategie făcută împreună cu colegii mei din teritoriu, punctual cu anumiţi parlamentari independenţi sau neafiliaţi”, a menţionat Ciolacu.

Întrebat dacă PSD va avea un candidat pentru funcţia de premier, în cazul în care va trece moţiunea, Ciolacu a declarat că acest lucru va fi stabilit într-o şedinţă a Comitetului Executiv.

„În schimb, am luat act deja de antepronunţarea preşedintelui României, care a spus că îl desemnează pe domnul Orban. (…) Este pregătit PSD pentru orice posibilitate, inclusiv să preia guvernarea, anticipate şi orice altă posibilitate. (…) Această moţiune este o noutate pentru Parlamentul României, ea este legată de un lucru punctual, o asumare a răspunderii pe modificarea legislaţiei electorale. Acest lucru nu exclude ca în această perioadă şi în această sesiune să avem o altă moţiune în jurul unui proiect politic. Vom vedea, vom discuta după această etapă”, a conchis liderul PSD, potrivit Agerpres.