Mircea Rednic, antrenorul echipei Poli Iași, a declarat că fotbalul românesc ar trebui să ia modelul celui belgian, iar Liga I să fie întreruptă. Oficialii moldovenilor au venit cu o inițiativă înaintată către LPF, aceea ca jocurile din play-out să nu se mai dispute în acest sezon. Alte cinci formații susțin demersul. Mircea Rednic vorbește despre sigurnța celor implicați în fenomen.

„Aici nu e vorba numai de bani, e vorba de sănătatea noastră, sănătatea multor sportivi. Furnizăm meciuri… acum trebuie să şi prestăm, că am luat banii înainte. O să ajungem să facem prostituţie în fotbal. Ceea ce facem noi acum în niciun caz nu are treabă cu fotbalul.

De ce nu luăm exemplu de la alte ţări? Tot am mers noi pe sistemul din Belgia. Belgia a întrerupt campionatul când mai avea o singură etapă. Putea să joace fără spectatori. S-a închis campionatul, Brugge campioană pe merit, pentru că era diferenţă mare, Beveren a retrogradat…

Dar Beveren mai avea un meci acasă. Oostende cu Cercle Brugge jucau împreună. Dacă Cercle bătea Oostende şi Beveren câştiga cu Genk se salva. S-a decis, asta a fost decizia care s-a luat şi toată lumea a respectat-o”, a spus Rednic la Telekom Sport.