Se încing spiritele între Victor Ponta şi Crin Antonescu

Se încing spiritele între Victor Ponta şi Crin Antonescu

Noul guvern a fost pe agenda liderilor opoziţiei la capitolul "şi altele". Problemele din USL erau mai presante.

Victor Ponta a expediat rapid subiectul guvernului Ungureanu. A dat instucţiuni parlamentarilor PSD să nu se prezinte la comisiile parlamentare unde erau audiaţi noii miniştri.Boicotul a fost convenit cu liberalii. PSD-iştii şi liberalii aveau probleme alte probleme cum ar fi neînţelegerile dintre privind candidaţii USL la locale. Dar mai mult decât atât atârnă problemele de la vârful USL, dintre Ponta şi Antonescu, generate de desemnarea lui Mihai Răzvan Ungureanu, cu care liderul PSD are, spre supărarea lui Antonescu, o relaţie foarte bună. Nu se mai întâlnesc, dar se ironizează la TV După divergenţele avute luni la conferinţa de presă de după desemnarea lui Ungureanu şi după plecarea intempestivă a lui Ponta dintr-o emisiune la care se afla alături de Antonescu, cei doi lideri PSD nu s-au mai afişat împreună nici nici marţi, nici miercuri.Mai mult, au preferat să se înţepe prin intermediul declaraţiilor televizate. Liderul liberal nu s-a putut abţine să nu arunce o ironie la adresa apropierii dintre Ponta şi Ungureanu. "E un progres al comunicaţiilor", a comentat Antonescu faptul că liderul PSD s-a lăudat jurnaliştilor că a fost sunat marţi de premierul desemnat. "Nu găsesc nimic rău, suntem oameni civilizaţi. Avem telefoane, de asta am şi spus că e un progres al telecomunicaţiilor. L-a sunat pe Victor Ponta, nu ştiu, poate personal se simţeau mai apropiaţi", a spus liderul PNL. Apoi a continuat: "Trebuie să spun că şi eu cu Mihai Răzvan Ungureanu nu am o relaţie apropiată, dar nu am nici ceva de împărţit sau vreo relaţie ostilă. Am avut relaţii unde ne-am întâlnit, rar, bună ziuna, bună ziua. Ne ştim, deci putea foarte bine să mă sune pe mine. O fi tras la sorţi, nu ştiu. Aşa s-a nimerit". Apropiaţi. Mai mult decât civilizaţi A fost un mesaj pe care Ponta l-a auzit şi a simţit nevoia să-i răspundă: "Vreau să lămurim asta. Am vorbit la telefon cu domnul Ungureanu pentru că avem o relaţie mai mult decât civilizată. Am vorbit şi înainte şi vom vorbi şi după ce, eventual, domnia sa va fi învestit ca prim-ministru. Sunt o persoană a dialogului şi cred că e nevoie de dialog cu cei cu care se poate purta un dialog, cu guvernul Boc şi liderii PDL din păcate nu s-a putut face lucrul acesta". În şedinţa Comitetului Executiv a PSD şi Ion Iliescu a avut o problemă cu liberalii din cauza modului în care au fost împărţite candidaturile la Buzău între PSD şi PNL.

PSD BUCUREŞTI Vanghelie a fost mazilit. Andronescu i-a luat locul O altă problemă care a fost pe agenda preocupărilor conducerii PSD a fost situaţia organizaţiei de Bucureşti după mazilirea lui Marian Vanghelie. Ecaterina Andonescu este, începând de ieri, preşedintele interimar al filialei. A fost numită în locul lui Marian Vanghelie la propunerea lui Victor Ponta. Totodată, primarul sectorului 5 a fost numit preşedinte executiv al PSD Bucureşti. Propunerea a fost votată aproape în unanimitate, cu excepţia secretarului general al PSD, Liviu Dragnea. "Funcţia mea în PSD se numeşte Marian Vanghelie", a comentat la final primarul sectorului 5. ORGOLIU Nervi la liberali: De ce nu ne-a sunat premierul Ungureanu şi pe noi? De ce nu a sunat Mihai Răzvan Ungureanu şi la PNL? Printre discuţiile de ieri ale conducerii liberale s-a rătăcit şi această întrebare, au declarat pentru EVZ, surse din cadrul acestui partid. “Dar domnul Ungureanu a sunat la cineva din PNL pentru o discuţie?", ar fi spus un vicepreşedinte în cadrul BPC, aluzie la gestul premierului faţă de Victor Ponta. “A fost un coleg care a pus problema. Toţi am răspuns nu! E trist ce se întâmplă că el nu a solicitat să vorbească cu conducerea PNL", a confirmat, pentru EVZ, viceliderul deputaţilor, Eugen Nicolăescu, amintind că Ungureanu figurează ca autosuspendat din PNL. “Suntem deschişi, dar nu pentru una de dragul discuţiei, ci care să aibă o finalitate", ne-a spus Dan Radu Ruşanu. (Marius Vulpe) CITIȚI ȘI:

  • Victor Ponta, ironizat de Crin Antonescu pentru telefonul lui Mihai Răzvan Ungureanu: E un progres al telecomunicaţiilor. Poate se simţeau mai apropiați
  • Războiul rece dintre Crin Antonescu şi Victor Ponta
  • TENSIUNI în USL la Antena 3. Ponta pleacă brusc din emisiune, Antonescu filosofează ironic despre despărțiri| VIDEO

Ne puteți urmări și pe Google News