Lia Olguța Vasilescu a precizat că va candida pentru o funcție de conducere în PSD, în echipa lui Marcel Ciolacu, dacă va avea și  acceptul colegilor de partid.

„Sigur, colegii noştri vor vota ca eu să fac parte din această echipă. Din punctul meu de vedere, am o colaborare foarte bună cu Marcel Ciolacu şi Doljul îl va susţine pentru această funcţie”, a declarat deputatul PSD.

Lia Olguța Vasilescu a precizat că deocamdată, la acest moment, nu s-a stabilit o dată la care va avea loc Congresul PSD. Ea a precizat că acesta se va desfășura cât mai repede cu putință. Acest lucru a fost confirmat și de purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romaşcanu.

”Colegii au fost de acord că o dată cât mai apropiată de timp este de dorit. Aşteptăm să se termine starea de alertă şi, în funcţie de ceea ce se va întâmpla, vom decide când şi cum vom ţine acest congress”, a precizat Romaşcanu în conferinţa de presă care a urmat unei şedinţe a conducerii interimare a PSD.

La începutul acestei săptămâni, peşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că un congres al partidului trebuie organizat cât mai repede, imediat după terminarea stării de alertă şi a spus că va candida pentru funcţia de preşedinte al formaţiunii.El a mai precizat că din echipa sa vor face parte Paul Stănescu şi Gabriela Firea, dar a subliniat că aceasta va fi echipa PSD, nu a unui lider politic.

Liderul interimar al PSD a precizat că îşi doreşte să candideze cu un proiect care să adune mai multe forţe politice şi chiar să creeze un pol de stânga puternic. Acesta a adăugat că datoria sa şi a partidului este să vină cu un astfel de proiect politic, iar dacă alte forţe politice sunt atrase de acest proiect, atunci se pot alătura, pentru a elabora un program, în perspectiva guvernării.