Începând cu luna ianuarie, charismaticul om de afaceri de peste Ocean a scos la vânzare mai multe ranch-uri din Texas, adică 2.020 de kilometri pătrați de pământ în total. La mezat au fost scoase şi terenurile din New Mexico. Sumele cerute pentru aceste proprietăţi? Aproape 500 milioane de dolari, conform thereal deal.com, care citează Wall Street Journal.

Împreună, proprietățile reprezintă doar jumătate dintre toate pământurile deţinute de Kelley, considerat în 2019 al optulea 8-lea proprietar de pământ din SUA, cu 1,14 milioane acri. În total, proprietățile sale de 4.600 kilometri pătrați se desfăşoară din Hawaii până în Florida.

„Pământul este o marfă neperisabilă, este un bun şi un loc la fel de bun ca oricare altul în care să-mi pun banii. Este mai bun decât derivatele”, declara Kelley în 2012 pentru sursa citată.

Proprietatea din New Mexico, Dawson Elk Valley Ranch, se află în jurul râului Vermejo și se învecinează cu aceea deținută de Ted Turner, alt mare latifundiar din Statele Unite ale Americii.

Revenind la Dawson Elk Valley, trebuie subliniat că acest domeniu reprezintă o mare atracţie pentru bogătaşii atraşi de vânătoare. Zona este populată cu cerbi, urși, coioți sau lei de munte şi include o cale ferată de la începutul secolului.