Se fac angajări la stat. Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență, în ce domeniu e nevoie de specialiști

Se fac angajări la stat. Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență, în ce domeniu e nevoie de specialiști

Angajările se vor face pe perioadă determinată, până la finele anului 2026. România poate accesa 80 de miliarde de euro, fonduri europene prin intermediul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Guvernul a adoptat joi, 9 iunie, o Ordonanţă de Urgenţă, care reglementează care sunt condițiile de angajare a specialiștilor care vor lucra la implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„Actul nornativ se referă la ocuparea şi modul de organizare şi desfăşurare a concursurilor pentru funcţiile publice vacante şi temporar vacante din cadrul autorităţilor, instituţiilor publice şi organismelor cu atribuţii în gestionarea şi controlul fondurilor acordate în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă, precum şi în cadrul structurilor beneficiare cu atribuţii în implementarea angajamentelor asumate conform acestui mecanism“, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Angajări pe perioadă determinată

Persoanele care vor ocupa astfel de posturi vor avea contract până la finele anului 2026. „Măsura a fost luată (prin derogare de la prevederile art. 618 din OUG 57.2019 privind Codul administrativ), având în vedere că perioada de implementare a PNRR este relativ scurtă, iar pentru aceasta sunt necesare resurse umane specializate, astfel încât PNRR să poată fi implementat în termenele asumate. 31 august 2026 este data până la care a fost asumată îndeplinirea a 507 jaloane şi ţinte asociate investiţiilor cheie şi reformelor majore aferente celor şase piloni principali", se mai arată în comunicat.

Ne puteți urmări și pe Google News

80 de miliarde de euro

Prin Planul Național de Redresare și Reziliență, România va beneficia în total de 80 de miliarde de euro pentru investiții. „Este o oportunitate unică de a recupera decalajele majore în domenii strategice. Fie că vorbim despre digitalizare şi energie, sănătate şi infrastructură, educaţie şi mediu, avem perspectiva unei dezvoltări sustenabile, care îşi va pune amprenta definitorie asupra modernizării ţării şi creşterii calităţii vieţii oamenilor.

Este un volum de investiţii fără precedent. Implementarea proiectelor de investiţii va fi însoţită de reformele asumate prin PNRR: reforma fiscală, a companiilor de stat, reformele din domeniile educaţie, sănătate şi pensii, politica de decarbonizare şi susţinerea dezvoltării energiei din surse regenerabile. Accelerarea procesului de transformare digitală a economiei şi societăţii româneşti în ansamblu reprezintă un pilon important în PNRR, dar şi un element fundamental în vederea implementării noului model de dezvoltare a României şi realizării convergenţei cu statele europene avansate“, a declarat premierul Nicolae Ciucă.