Universitatea Craiova, ca şi desfiinţată!

Universitatea Craiova, ca şi desfiinţată!

Comitetului Executiv al FRF a decis azi ca Universitatea Craiova să fie dezafiliată din fotbalul românesc. Formaţia din Oltenia este acum la mâna Adunării Generale a FRF. Miza: dreptul de a evolua în ultima ligă judeţeană!

Locul echipei din liga secundă, unde a ajuns la finalul anului trecut, va fi luat de Juventus Colentina. În cazul în care dezafilierea Craiovei va fi oficializată, Adunarea Generală va decide, în termen de 15 zile, dacă îi va permite Universităţii Craiova să evolueze în cel mai de jos eşalon al fotbalului judeţean. Astăzi, Adrian Păunescu, omul care a scris versurile imnului Universităţii, ar fi împlint 68 de ani.

Universitatea Craiova este cea una dintre cele mai titrate echipe din provincie, având în palmares patru titluri de campioană. La finalul sezonului trecut, oltenii nu au primit licenţa pentru Liga 1.  Decizia Comitetului Executiv vine ca o urmare a refuzului Universităţii Craiova de a-şi retrage cele cinci acţiuni în instanţă împotriva FRF. Formaţia "alb-albastră" recurgea la aceste procese pentru a amâna momentul plăţii datoriilor. Clubul oltean a fost somat în repetate rânduri să renunţe la aceste practici. "1. În urma încălcării grave a Statului FRF, în temeiul art. 18, pct 2, coroborat cu prevederile art. 18, pct. 1, ambele din Statutul FRF, Comitetul Executiv adoptă măsura de excludere provizorie a clubului SC Fotbal Club U Craiova SA, urmând ca această măsură să fie supusă validării primei Adunări Generale a FRF", se arată în comunicatul emis de FRF. Reacţiile foştilor fotbalişti ai Universităţii la aflarea veştii dezafilierii echipei nu au întârziat să apară. "A fost ca şi când cineva m-a lovit cu un ciocan în cap. Un monstru a reuşit să distrugă cea mai reprezentativă echipă a Olteniei. Mititelu ştia că nu are niciun fel de dreptate. A pierdut toate procesele pe care le-a intentat. Nu are capacitatea necesară să conducă un club precum Craiova", a spus, la postul "sport.ro", Silvian Cristescu. "Lumea vorbeşte prostii, că sunt eu de vină. Eu mă lupt cu mafia din fotbal! Sunt de vină că nu m-am aliniat escrocheriilor şi mizeriilor. Eu n-am greşit cu nimic în cazul ăsta. E o nouă încercare de intimidare. CEx poate să propună Adunării Generale, iar decizia CEx poate fi atacată în instanţă civilă. Mircea Sandu se face de râs acum. După ce a ucis Timişoara, acum vrea să ucidă şi Craiova. Sandu vrea să mă facă pe mine să-i dau lui Piţurcă cei doi jucători. O asemenea decizie nu este la latitudinea Comitetului Executiv, trebuie să voteze Adunarea Generală. Ultima decizie tot instanţa de judecată o va da", a spus Adrian Mititelu, patronul formaţiei oltene, la postul "sport.ro". Universitatea Craiova a fost fondată în 1948, a promovat pe prima scenă a fotbalului românesc în 1964, devenind în scurt timp una dintre cele mai redutabile formaţii din Liga I. Primul titlu a venit în 1974, la doar un an după ce echipa se clasase pe locul secund în clsament. Au urmat alte trei coroane de campioni, cea mai recentă dintre ele fiind obţinută în 1991. De asemena, "alb-albaştri" au câştigat şase Cupe ale României şi au fost primii români prezenţi într-o semifinală a unei cupe europene, în sezonul 1982-83 al Cupei UEFA. <iframe width="480" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/utnULukqlCQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

După Revoluţie, oltenilor nu le-a mers deloc bine, echipa începând să rateze calificarea în competiţiile continentale şi chiar să retrogradeze, pentru prima oară în istorie, la finalul sezonului 2004-05. Instabilitatea de la nivelul conducerii (n.r. formaţia olteană a fost patronată în ultima vreme de oameni cu o reputaţie nu tocmai limpede - Dinel Staicu, Gigi Neţoiu sau Adrian Mititelu), pierderea celor mai buni jucători, cât şi gestionarea defectuasă a finanţelor clubului sunt câteva dintre cauzele care au dus la dezastrul de azi: dezafilierea Universităţii Craiova!

Ne puteți urmări și pe Google News