Se deschide o nouă rută aeriană. Vezi care este destinaţia aflată în top 5 preferinţe turistice

Se deschide o nouă rută aeriană. Vezi care este destinaţia aflată în top 5 preferinţe turistice

Pasagerii primei curse Croatia Airlines au avut surpriza “botezului” , la aterizarea pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Bucureşti. Două jeturi imense de apă au format o “poartă” prin care a trecut aeronava.

Până la mijlocul lunii octombrie,vor fi efectuate trei zboruri săptămânale între Bucureşti şi Zagreb, în zilele de luni, miercuri şi vineri, la preţuri ce pornesc de la 179 de euro, a declarat Kresimir Kucko, preşedinte şi director general al companiei Croatia Airlines.

Pasagerii vor avea la dispoziţie, până la mijlocul lunii octombrie, trei zboruri săptămânale între Bucureşti şi Zagreb, în zilele de luni, miercuri şi vineri, la preţuri ce pornesc de la 179 de euro, a declarat Kresimir Kucko, preşedinte şi director general al companiei Croatia Airlines.

Zborurile între cele două capitale europene vor avea loc în perioada estivală, respectiv mai-octombrie, a precizat acesta, luni, în conferinţa de presă ce a urmat zborului de promovare pe ruta Zagreb - Bucureşti, care a adus 73 de pasageri pe Aeroportul Henri Coandă, pe ruta de întoarcere fiind vândute 59 de bilete.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Este vorba despre noua linie Croatia Airlines, pe care avioanele noastre zboară pentru prima dată în istoria companiei. Vom lega capitalele României şi Croaţiei până la mijlocul lunii octombrie de trei ori pe săptămână: luni, miercuri şi vineri. În această perioadă vom veni cu un total de zece mii de locuri. Cred că mulţi locuitori ai României vor profita de cea mai rapidă conexiune de transport cu Croaţia, dar şi cu localităţi din afara Zagrebului, situate în partea continentală, unde vor simţi şi atmosfera mediteraneană a ţării noastre. Astfel, capitala noastră este conectată direct cu cinci destinaţii de la Marea Adriatică, fapt care oferă pasagerilor o creştere a calităţii în alegerea călătoriei. Optimismul, speranţa şi indicatorii turistici arată că în ultimii doi ani în Croaţia numărul turiştilor români a ajuns la două cifre. Cred că şi mulţi cetăţeni croaţi vor descoperi frumuseţile naturale, istorice şi culturale ale Bucureştiului şi ale României în general", a spus Kresimir Kucko.

Preşedintele companiei aeriene se aşteaptă la călători şi din alte ţări, având în vedere că România este a doua cea mai mare piaţă din Europa de Sud-Est.

"Datorită acestui fapt, respectiv potenţialul pieţei româneşti, consider că această linie va contribui la o cooperare mai puternică a ţărilor noastre sub aspectul afacerilor, precum şi la întărirea legăturilor de prietenie. Toate acestea au influenţat decizia ca Bucureştiul să devină destinaţia numărul 37 în reţeaua noastră de zboruri şi, în acelaşi timp, şi o destinaţie regională importantă a Croatia Airlines", a subliniat acesta.

Preşedintele Croatia Airlines estimează un număr de 10.000 de pasageri români şi croaţi pe întregul an 2017.

Aeronava care operează pe Otopeni are 76 de locuri şi este tip Dash8-Q400. Durata unui zbor între Zagreb şi Bucureşti este de 1.40 ore.

La rândul său, directorul de comunicare al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), Valentin Iordache, a declarat că: “Discuţiile cu Croatia Airlines în privinţa operării pe aeroportul Henri Coandă au durat 7-8 ani”.