Se deschide mormântul gangsterului bănuit de implicare în cea mai misterioasă dispariție

Se deschide mormântul gangsterului bănuit de implicare în cea mai misterioasă dispariție

Mormântul unui celebru gangster italian, aflat în Basilica S. Apollinare, rezervată de obicei papilor și cardinalilor, va fi deschis astăzi de autoritățile de la Roma, în speranța că astfel va fi dezlegat un mister rămas nedezlegat timp de aproape trei decenii.

Enrico De Pedis, liderul celei mai temute bande din Roma, Magliana, a fost împușcat în 1990 și a fost înhumat în Basilica S. Apollinare. Puțini au fost cei care la momentul respectiv au putut da o explicație pentru înmormântarea gangsterului în biserica în care de obicei își dorm somnul de veci episcopii sau cardinalii.

Cazul De Pedis este însă strâns legat de dispariția, în 1983, a tinerei Emanuela Orlandi, fiica unui angajat al Vaticanului, anchetatorii considerând că De Pedis a fost implicat în răpirea acesteia. Cea mai vehiculată teorie continuă să rămână aceea că Emanuela Orlandi ar fi fost ucisă, iar cadavrul său, care nu a fost găsit nici până azi, a fost ascuns în mormântul lui De Pedis. Luna trecută, dioceza din Roma a permis anchetatorilor să deschidă mormântul din basilica  Sant'Apollinare, aflată în Piața Navona în centrul Romei.

Timp de trei decenii, cazul dispariției Emanuelei a fost investigat de autorități. Deși nu a existat nicio concluzie clară, s-a spus că ar fi vorba de un scandal bancar și de șantaj, de care Vaticanul nu ar fi străin.

Ne puteți urmări și pe Google News