Poliţia spaniolă caută un exemplar de crocodil de Nil de aproximativ 250 de kilograme, o specie periculoasă de apă dulce, care a fost observat în urmă cu câteva zile în fluviul Duero, în dreptul provinciei Valladolid, în centrul ţării.

Aşadar, poliţiştii sunt  în căutarea unui crocodil în zona Pesqueruela. Ar avea 250 de kilograme, au informat surse din anchetă pentru diariodevalladolid.elmundo.

Cei responsabili de capturarea lui au întocmit un plan pentru a-l păcăli şi va consta în depunerea puilor pentru momeală în zona Pesqueruela. Strategia va include utilizarea unei bărci. Între timp, poliţia continuă să se folosească de drone cu camere de luat vederi pentru a detecta crocodilul și, astfel, să faciliteze captura acestuia cu momelile respective.

Pentru a adăuga ceva mai multă îngrijorare, aceasta este cea mai agresivă familie de crocodili, cu o legendă abundentă a atacurilor asupra oamenilor.

Crocodilul are un metru şi jumătate lungime şi a fost văzut la sfârşitul săptămânii trecute de mai multe persoane, au declarat mai mulţi martori şi surse din poliţie.

Ulterior, un biolog a identificat în albia fluviului mai multe urme ce ar putea aparţine acestei reptile care, odată ce a crescut, este posibil să fi fost abandonată de stăpânul său, care ar fi ţinut-o ca animal de companie, potrivit primelor ipoteze.

O unitate de poliţie specializată caută crocodilul cu ajutorul dronelor, iar zona a fost închisă.

Primăria din Valladolid le-a cerut locuitorilor să fie atenţi în următoarele zile, mai ales pescarii şi cei care practică diverse activităţi sportive nautice.

Experţii vor să cerceteze zona în mod precaut, pentru a evita ca reptila să se deplaseze în afara suprafeţei desemnate de autorităţi pentru capturare.

Aici puteţi urmări acţiunea de urmărire a corocodilului:

Crocodilul de Nil poate atinge 6 m lungime. Coada este aproximativ de aceeași lungime cu corpul și foarte puternică. Membrele scurte, așezate pe laturile corpului, se termină cu degete; cele anterioare au degetele libere, iar cele posterioare au degetele unite printr-o membrană înotătoare. Bun înotător, crocodilul se târăște foarte  greu pe uscat. Crocodilul de Nil este a doua cea mai mare reptilă în viață din lume, după Crocodylus.