Se bate pasul pe loc. Cătălin Drulă a afirmat că proiectele mari de infrastructură suferă întârzieri majore

Sursa: arhiva EVZ

Proiectele de infrastructură bat pasul pe loc. Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, a afirmat că aproape toate proiectele mari de infrastructură suferă întârzieri majore. El a spus că „degeaba avem bani de la PNRR pe hârtie, dacă nu vom implementa proiectele pe teren”.

Potrivit declarațiilor sale, proiectul autostrăzii A7 Ploiești-Buzău – Focșani – Bacău – Pașcani, unde nu au fost demarate licitațiile stabilite în programul inițial, precizând însă că „pe calea ferată e chiar și mai rău decât la drumuri”. „Noi aveam o echipă care stătea pe calendare, care lua decizii. Pentru noi erau obiective și ținte pe care le urmăream în ședințe zilnice, cu pasiune”, a mai spus Drulă.

El l-a avertizat pe actualul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu că „degeaba avem bani de la PNRR pe hârtie, dacă nu vom implementa proiectele pe teren”, scrie g4media.ro.

Cu o săptămână în urmă a fost deschisă circulația pe un lot de autostradă - tronsonul de la Târgu Mureș la Ungheni (aeroport) din Autostrada Transilvania. Este un ciot de doar puțin peste 9 km - 4,5 km de autostradă și 4,7 km de drum de legătură cu patru benzi.

Drulă acuză PNL de politizarea marilor companii de stat

„În mandatul de premier al domnului Grindeanu, CNAIR a făcut absorbție de 1,5 miliarde de lei. Anul acesta va fi de 5 miliarde de lei. (…) Anul acesta sunt 33 de kilometri până acum și 20 de drumuri expres și mai sunt alți 40 de kilometri în care sunt 95% gata, numai să-i deschidă. Mai e un proiect la Giurgiu, o nouă intrare în țară”, a spus fostul ministru USR. ”Cât am fost ministru am avut cea mai mare absorbție de fonduri UE. Îi urez domnului Grindeanu să facă 7 miliarde de lei, anul viitor”, a mai spus Cătălin Drulă.

El a acuzat conducerea PNL și de politizarea marilor companii de stat.

„PNL, a doua zi după ce a preluat interimatul, s-a repezit cu sălbăticie peste aceste companii. O restaurație a politicului în aceste companii. (…) Se gândesc la aceste companii de stat, regii, ca la o pradă. Directorul cutare e al meu, celălalt e al tău. Nu e OK așa”, a mai spus Drulă.