Imaginile cu șoselele din România, vor fi actualizate de mașinile Google Street View. Timp de jumătate de an, două mașinile speciale ale companiei americane vor străbate România în lung în lat, pentru a actualiza hărțile.
Statisticile arată că 2 din 3 români care folosesc internetul utilizează și serviciul de hărți al Google, iar ultima actualizare Street View din România a fost în anul 2019.
Astfel, de pe șoselele din țară, dar și din 100 de localități vor fi captate cât mai multe imagini.
Oamenii pot vedea imagini la 360°
Aceste mașini au 7 camere care captează imagini din mers. Astfel, oamenii pot vedea imagini la 360° din numeroase locuri ale lumii, fie șosele, orașe sau chiar din natură.
„Din martie până în octombrie, mașinile vor tranzita România și vor face actualizări. În planul de traseu, sunt 100 de localități și zonele din jur. Mașina traversează localitățile pe care le are în traseu și cu acel tracker pe care îl are deasupra ei, care are 7 camere, fotografiază la 360 de grade imaginile și le actualizează pe cele pe care le-a făcut ultima oară”, a spus Elisabeta Moraru, reprezentant Google România, informează Digi24.
Serviciul Street View îi ajută pe oameni să vizualizeze cu precizie o zonă, de aceea e important ca stocul de imagini să fie actualizat în permanență, astfel încât realitatea virtuală să fie cât mai apropiată de cea din teren. „Practic, ca om virtual, te plasezi într-un anumit loc și te întorci efectiv 360 de grade în jurul tău și vezi tot ce este în jurul unei anumite locații”, spune Elisabeta Moraru.
Google Maps foarte folosit în România
În România, două treimi dintre utilizatorii de internet folosesc Google Maps în fiecare lună.
Din această lună, pe Google Maps vom putea verifica vremea și calitatea aerului din zonele în care ne dorim să ajungem, iar din toamnă vom avea acces și la rute eco-friendly, prin care va fi anticipat consumul de carburant în funcție de înclinația drumului și limita de viteză.
Serviciul Street View este disponibil în România din 2010, atunci când au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri. Au fost făcute filmări în 30 de orașe și sute de obiective turistice, precum Salina Turda, Castelul Bran, Cetatea Alba Iulia, Muzeul Național Brukenthal sau Delta Dunării.