Evenimentul Zilei > International > Scuze la nivel înalt. Macron, „președintele” gafelor de protocol
Scuze la nivel înalt. Macron, „președintele” gafelor de protocol

Scuze la nivel înalt. Macron, „președintele” gafelor de protocol

Emmanuel Macron, președintele Franței, și-a cerut scuze pentru o gafă de protocol produsă la începutul meciului Franța-Albania.

Premierul albanez Edi Rama a califcat, duminică, drept o „gafă scandaloasă” intonarea din greşeală a imnului Andorrei pe Stade de France înaintea meciului Franţa – Albania, din preliminariile Euro-2020, eroare pentru care preşedintele francez Emmanuel Macron i-a cerut iertare, relatează lanouvellerepublique.fr.

„Preşedintele Macron mi-a cerut iertare pentru gafa scandaloasă a Federaţiei Franceze de Fotbal, cu privire la imnul nostru naţional” a notat Edi Rama pe Twitter.

„Preşedintele francez a considerat această gafă drept o eroare inacceptabilă şi a apreciat reacţia jucătorilor noştri” a adăugat Rama.

Contactată de AFP, preşedinţia franceză a confirmat că Emmanuel Macron i-a scris duminică dimineaţă premierului albanez pentru a-i cere iertare.

O gafă importantă a organizatorilor a avut loc, sâmbătă seară, pe Stade de France, înaintea meciului Franţa – Albania, din preliminariile Euro-2020. Astfel, mai întâi pentru adversarii francezilor a fost intonat un alt imn decât cel al Albaniei, cel al Andorrei, adversara de marţi a Franţei.

Iritaţi, fanii albanezi au început să fluiere încă de la primele note. După intonarea Marseillezei, jucătorii albanezi au refuzat să îşi ia locurile pe teren, cerând să fie intonat imnul lor. După câteva minute de confuzie şi aşteptare, crainicul stadionului a cerut scuze publicului, însă la rândul său a greşit, anunţând: „Imnul Armeniei va fi intonat imediat”.

Anunţul a fost întâmpinat cu noi fluierături, dar şi cu hohote de râs. În cele din urmă, a fost intonat imnul Albaniei şi totul a revenit la normal. Meciul a început la ora locală 21.52, cu şapte minute întârziere faţă de ora programată. Franța s-a impus cu scorul de 4-1.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.