Evenimentul ZileiPoliticaSCRISOARE EXPLOZIVĂ pentru Liviu Dragnea şi Tăriceanu: “SUSPENDAŢI-L PE IOHANNIS”

SCRISOARE EXPLOZIVĂ pentru Liviu Dragnea şi Tăriceanu: “SUSPENDAŢI-L PE IOHANNIS”

SCRISOARE EXPLOZIVĂ pentru Liviu Dragnea şi Tăriceanu: “SUSPENDAŢI-L PE IOHANNIS”
Loja de Onoare a Revoluționarilor din decembrie '89 au trimis o scrisoare către șefii Camerei Deputațillor și Senatului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, în care le solicită să demareze procedura de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.

Revoluționarii susțin că șeful statutului a încălcat prevederile constituționale prin participarea la protestul de duminică seara din Capitală, la care s-au strâns peste 30.000 persoane.

"Față de situația gravă creată prin scoaterea în stradă a unor participanți la un protest  neautorizat din seara zilei de 22 ianuarie a.c. Noi, Asociațiile de revoluționari membre  L.O.R.D '89,  ce avem drept scop atât respectarea, promovarea idealurilor pentru care am luptat în acel Decembrie 89, cât și apărarea libertății și consolidarea democrației în România, ne declăram solidari cu Guvernul României legal constituit în urma alegerilor democratice din 11 decembrie 2016, instituție ce reprezintă ordinea de drept a statului. Vă solicităm Dvs., în calitate de reprezentanți ai Parlamentului României, instituția supremă a puterii de stat și garantul democrației, declanșarea de urgență a procedurii de suspendare a Președintelui Klaus Werner Iohannis, întrucât nesocotește prevederile constituționale, amenințând  însăși siguranța statului prin instigarea directă  la dezordine a mulțimilor aflate într-un protest neautorizat. Gestul iresponsabil al Președintelui  de a veni în mijlocul gloatei, cauționând un protest neautorizat, nu reprezintă numai un pericol la adresa ordinei publice, ci reprezintă o amenințare la cuceririle Revoluției din Decembrie 1989, ceea ce nu putem tolera", au scris revoluționari din L.O.R.D. '89.

Chiar dacă această scrisoarea a fost trimisă, niciun lider PSD sau ALDE nu a vorbit până în prezent despre suspendarea șefului statului. 

Pe de altă parte, Iohannis a declanşat, marţi, procedura privind organizarea unui referendum naţional prin care poporul să-şi exprime voinţa cu privire la următoarea problemă de interes naţional: continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice, potrivit unui comunicat de presă.   

Astfel, şeful statului a transmis o scrisoare preşedinţilor celor două Camere, solicitând consultarea Parlamentului cu privire la problema sus menționată.

Referitor la declanșarea unui referendum național a fost informat și prim-ministrul Sorin Grindeanu, se arată în document.

 


Accesează: