Scriitorul-şofer vine la Bucureşti

Scriitorul-şofer vine la Bucureşti

Marius Daniel Popescu, autorul romanului “Simfonia lupului”, distins recent în Elveţia cu premiul "Robert Walser" pentru debut în proză, se întĂlneşte cu cititorii luni, la Institutul Francez din Capitală.

La invitaţia Insitutului şi a revistei “Observator cultural”, de la ora 13.00, Marius Daniel Popescu va dialoga cu iubitorii de literatură sub sintagma: “Sunt un azilant îndrăgostit. Marius Daniel Popescu se mărturiseşte cititorilor săi francezi şi români”/ “Je suis un exilé amoureux.

Marius Daniel Popescu se confesse à ses lecteurs français et roumains”. La întĂlnire vor participa Carmen Muşat, Alexandru Muşina, Lidia Bodea, Doina Ioanid, Fanny Chartres şi Ovidiu Şimonca. Romanul “La Symphonie du loup” a apărut la Paris, în septembrie 2007, la Editura José Corti, şi e deja la al treilea tiraj.

Volumul fi publicat în limba romĂnă la Editura Humanitas, care a obţinut drepturile de editare. Marius Daniel Popescu, şofer de autobuz în Lausanne, a plecat din ţară în 1990, fără să ştie limba franceză. A învăţat-o din mers în Elveţia, unde şi-a întemeiat o familie, scoate o revistă şi-şi scrie romanele.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cititi şi Cucerim Elveţia cu şoferul-scriitor. (14:50)