Scotland Yard se implică în cazul Florinei

Scotland Yard se implică în cazul Florinei

Medicii britanici sunt obligaţi să colaboreze cu poliţia în acest caz şi să aibă grijă ca toate actele să fie traduse şi în limba română. După mai multe întâlniri pe care Florina şi mama ei, Lăcrămioara, le-au avut cu medicii şi asistenţii sociali britanici, fetiţa a fost programată pentru avort vineri, într-o clinică din Londra. Pentru că este vorba despre o situaţie specială, medicii britanici sunt obligaţi să colaboreze şi cu Scotland Yardul.

Specialiştii din unitatea medicală unde micuţa de 11 ani, violată de unchiul ei, va face întreruperea de sarcină vor să se asigure că intervenţia se va efectua perfect legal şi au cerut inclusiv legalizarea şi traducerea în limba română a actelor pe care mama fetiţei trebuie să le semneze.

Toate procedurile care au loc în acest caz se desfăşoară în prezenţa unui traducător autorizat. Reporterul EVZ care a însoţit-o pe fetiţă şi pe mama ei la Londra povesteşte „aventurile“ prin care au trecut până să ajungă în capitala Marii Britanii. Un traducător autorizat asistă toate procedurile

Ieri-dimineaţă, Florina, însoţită de mama ei şi de Roxana, cea care a intermediat toate programările, au mers la clinica londoneză unde urmează să se facă întreruperea sarcinii care are deja 21 de săptămâni. Toate procedurile trebuie să se desfăşoare în prezenţa unui traducător autorizat.

„Toate actele trebuie traduse în limba română, inclusiv cele în care mama Florinei îşi dă acordul pentru intervenţie şi îşi asumă riscurile acesteia“, povesteşte Roxana. Legalizarea tuturor actelor cere timp, iar din acest motiv intervenţia propriu-zisă a fost programată pentru vineri dimineaţa. Mama Florinei a trebuit să semneze inclusiv acte prin care este de acord să fie prelevate probe de ADN după intervenţia medicală.

Roxana, românca stabilită în Anglia: "Toate actele trebuie traduse în limba română, inclusiv cele în care mama Florinei îşi dă acordul pentru intervenţie şi îşi asumă riscurile acesteia." „Mica cezariană“, o tehnică depăşită la britanici

Florina a făcut, luni, mai multe analize de sânge, o ecografie şi a fost examinată de chirurgul care va realiza intervenţia. Acesta a explicat familiei că nu-i vor face fetiţei o „mică cezariană“, aşa cum li s-a spus în România că trebuie făcut, pentru că această procedură este depăşită, ci o intervenţie, fără tăietură, care implică anestezie totală şi administrarea unor pastile care acţionează hormonal. Ulterior, medicii se vor folosi de o chiuretă.

Pentru că de fiecare dată când se urcă în maşină Florina se simte rău, ieri ea a stat alături de mama ei la casa româncei care le-a oferit sprijin în Londra. „Florina avea poftă de mămăliguţă cu brânză şi ceapă, aşa că mergem acasă să ne gătească Lăcrămioara“, s-a confesat Roxana.

DE LA BUCUREŞTI LA LONDRA

Pasagerii şi stewardesele au sărit în ajutorul fetiţei

Drumul până la Londra a fost un adevărat calvar pentru Florina. Când ne-am întâlnit în Aeroportul „Henri Coandă“, fetiţa ţinea în mână dreapta o gentuţă roşie. Cu cealaltă mână o strângea tare pe Lăcrămioara, mama ei. Părul prins în agrafe e puţin ciufulit după o noapte de drum de la Piatra- Neamţ la Bucureşti. E puţin speriată, iar părinţii îmi spun că n-a dormit prea mult. „Mai mult a vărsat“, zice Lăcrămioara.

Tatăl se ocupă de bagaje şi are grijă să nu-i lipsească nimic fetei. Se duce să cumpere o sticlă cu apă mai rece, doar, doar şi-o mai reveni Florina.

La „check in“, o pasageră o recunoaşte pe mama Florinei şi îi zâmbeşte. Mai avem trei persoane în faţa noastră, dar Florinei i se face rău chiar înainte de verificarea paşapoartelor şi de predarea bagajelor. „Hai, Florina, mai rezistă!“, o îndeamnă tatăl ei. Fetiţa îl strânge în braţe. O mângâie pe frunte, o aşază pe geanta de voiaj, iar copila, înţelegătoare, îşi adună ultimele forţe şi se ridică. Trecem de filtrele din aeroport şi ajungem în avion.

„Abia aştepta să meargă cu avionul“

Lăcrămioara mă asigură că fetei nu-i este frică de zbor şi că, acasă, spunea că abia aşteaptă să meargă cu avionul. Acum însă, fetiţa e istovită. Nici nu decolăm bine, că începe să verse. Vecina de scaun îi oferă mamei un pachet de şerveţele umede. Între timp, stewardesele aleargă mai tot timpul pe coridor pentru a se asigura că totul este în regulă. Nici masa din avion nu-i prieşte Florinei. O doare capul şi pică de oboseală în poalele mamei. Nu mai durează mult şi aterizăm. Spre ieşire, doamna care ne-a zâmbit la „check in“ aleargă după noi. Îi oferă mamei o bancnotă de 50 de lire. Lăcrămioara se simte ruşinată să primească. „Da’ nu trebuia! Da’ nu trebuia“, îi spunea ea stânjenită. În ochi încep să i se vadă lacrimi.

Ciorbă cu leuştean adus din România

Pe aeroportul din Londra ne aşteaptă Roxana, cea care i-a aranjat Florinei intervenţia la una dintre clinicile private din Londra. Are în jur de 40 de ani, e înaltă şi vorbăreaţă. Conduce degajat, sigură pe ea, intră de pe o bandă pe alta, ca pe şoselele din România, fără să uite totuşi să mulţumească.

Este genul de om cu care te împrieteneşti imediat, iar pe Florina o încurajează să spună dacă i se face rău: „Să nu-ţi fie ruşine, să zici dacă nu mai poţi, că tragem pe dreapta ca să mai iei aer“.

Florina începe din nou să vomite, aşa că imediat ce ieşim de pe autostradă ne oprim la prima farmacie deschisă şi cumpărăm pastile pentru rău de mişcare. „Ia şi ronţăie, ia uite ce roz sunt!“, o încurajează Roxana pe Florina. Fără efect însă. Fetiţa varsă în continuare. Am plecat din avion cu vreo zece pungi şi abia dacă mai avem două. Roxana se caută şi în geantă şi descoperă un fel de parfum cu menta, care, chipurile, alungă greaţa. „Ia şi dă-te cu el pe la încheieturi şi pe la năsuc“, spune Roxana. Florina e încântată de „jucărie“, o ia şi se mai potoleşte pentru câteva minute.

După un pui de somn, Florina îşi revine. Roxana le va lua acasă la ea, iar Lăcrămioara le va găti o ciorbă adevărată, cu leuştean adus din România, căruia Roxana îi duce dorul. CITIŢI ŞI:

SE ÎNTÅMPLĂ DIN NOU: Mama în Italia, fetiţa, violată de concubinul mătuşii ------------------------------------------------------------------- FETIŢA-MAMĂ va fi operată gratuit în Marea Britanie

Cazul fetiţei-mamă schimbă legile în România

EDITORIALUL EVZ: Lecţia de pe uliţele statului

Fetiţa-mamă va avorta în Anglia

"Intervenţia Bisericii în cazul fetiţei-mamă"!

HERA: România ipocrită

Ne puteți urmări și pe Google News