Cea mai renumită trupă hard rock din Germania se află într-un turneu mondial la aniversarea a 50 de ani de carieră. Fanii se tem că este ultimul turneu.
Considerată una dintre cele mai îndrăgite formații rock, Scorpions revine pen tru a șasea oară în România. După o săptămână încărcată, cu spectacole la Istanbul (Turcia), Tel Aviv-Yafo (Israel) și la Sofia (Bulgaria), Scorpions va susține un concert aniversar sâmbătă, 16 iulie, la București.
Renumita trupă germană celebrează astfel, alături de fanii români, aniversarea a 50 de ani de activitate în rândul greilor rockului, printr-un turneu mondial gigant sub egida „Return To Forever/ 50th Anniversary Tour!”. Concertul, la care sunt așteptați mii de fani, va avea loc de la ora 18.00, la Romexpo, și se pare că va fi utimul susținut în România de celebrii artiști.
Klaus Meine (solist vocal), Rudolf Schenker, James Kottak, Matthias Jabs și un artist polonez, Paweł Maciwoda (chitară bass) promit un show memorabil, cu efecte speciale și multe surprize. Din spectacolul de la Romexpo nu vor lipsi hit-urile: „Still Loving You”, „Wind Of Change”, „Rock You Like a Hurricane”, „Send me an Angel” - ce sunt doar câteva dintre melodiile care au făcut istorie în anii 1980, într-o perioadă în care dictatura comunistă făcea ravagii în Blocul Est European. Evenimentul este prezentat de Marcel Avram, East European Production și D&D East Entertainment.
Decoruri inedite și efecte speciale
Pe lângă jocurile de lumini și efectele speciale, organizatorii au dezvăluit că, pentru spectacolul de la București au fost create decoruri pentru acest eveniment, iar membrii trupei Scorpions promit publicului român un concert marca Best of Life.
100 de milioane de albume vândute
Trupă de referință în muzica rock internațională, în cei 50 de ani de carieră, Scorpions a devenit una dintre cele mai apreciate formații rock ale Europei și a inspirat o generație. Mai mult, nenumărați artiști au urmat pașii celebrei trupe care în 1985 când a lansat „Still Loving You” i-a făcut pe 500.000 de oameni de pe plaja Copacabana din Rio de Janeiro să aplaude timp de 10 minute să scandeze „Scorpions”.
Succesul de care se bucură trupa este exprimat atât prin cele peste 100 de milioane de albume vândute la nivel mondial, cât și prin nenumaratele câștigate, grupul originar din Hannover cucerind publicul din toate colțurile lumii prin concertele susținute în fața milioanelor de fani.
Membrii Scorpions s-au bucurat de o primire călduroasă și din partea fanilor din România, țară în care a concertat de mai multe ori. Astfel, rockerii autohtoni i-au văzut pentru prima dată la festivalul Rock din 1993, de pe stadionul Dinamo, apoi la Cerbul de Aur, în 2002. A urmat un concert în toamna lui 2004, la Sala Polivalentă, iar în 2011, Scorpions inaugura stadionul Cluj Arena. Ultima vizită a nemților de la Scorpions a fost pe 14 decembrie 2013, când au avut concert la Pavilionul Central Romexpo.
Prețuri bilete
Organizatorii au pus la dispoziția publicului patru categorii de bilete, dintre care 1 categorie la preț promoțional. Prețurile variază între 146 și 270 de lei.
Primii rockeri care au cântat în URSS
În 1965, Rudolf Schenker înființa la Hanovra trupa Scorpions, ce va deveni celebră în anii ’80 cu piese precum „Rock You Like a Hurricane”, „No One Like You”, „Still Loving You”, devenind cel mai valoros grup heavy al Germaniei. Încă de la început, Scorpions a intrat în competiție cu cele mai mari trupe rock. După concerte în Europa Occidentală, Scorpions își face debutul în Statele Unite, în aprilie 1983. S-a născut astfel o nouă provocare: concertele de dincolo de Cortina de Fier. În 1986 au concertat în Ungaria și au încercat, fără succes, să susțină concerte în Germania Democrată. Scorpions primește însă o propunere din partea URSS, în 1988, și, după mai multe peripeții, susțineau 10 concerte la Leningrad. Pe 17 aprilie 1988 ei devin prima trupă hard-rock/ heavy metal care a concertat în Uniunea Sovietică. După concertele de la Leningrad, autoritățile sovietice au dat undă verde organizării în 1989 a festivalului „Moscow Music Peace Festival”, unde Scorpions sunt din nou invitați. La întoarcerea în Hanovra, Klaus Meine compune „Wind of Change”, piesă ce a fost considerată ulterior un simbol al Căderii zidului Berlinului.
FOTO: Rudolf Schenker (stânga) și Klaus Meine, în 2004 în concert la București FOTO: AGERPRES