La scurt timp de la relaxarea măsurilor, adică la aproximativ trei săptămâni, Israelul se confruntă din nou cu un val de îmbolnăviri cu Coronavirus, autoritățile fiind nevoite să reînchidă foarte multe unități de învățământ din țară, scrie RomaniaTV.

Creştera numărului de cazuri de coronavirus în rândul elevilor şi a profesorilor nu este surprinzătoare având în vedere faptul că statul a redeschis toate școlile mult prea devreme, după părerea unor experți.

Deja există peste 330 de elevi și profesori testați pozitiv pentru Coronavirus, iar 106 şcoli nu s-au mai redeschis duminică, așa cum era plănuit de fapt, începutul săptămânii de lucru în Israel, a declarat într-un comunicat Ministerul Educaţiei.

Peste 16.000 de elevi şi profesori se află în carantină acasă. De asemenea, patru parlamentari israelieni au fost nevoiţi să intre în carantină după ce au intrat în contact cu un parlamentar arab care a fost testat pozitiv săptămâna trecută.

Chiar dacă Israelul a fost printre țările care au acționat cel mai repede cu măsuri și restricții pentru prevenirea răspândirii noului virus chinezesc, la fel de repede a decis și să redeschidă școlile. Şcolile s-au redeschis pe 17 mai, urmate de hoteluri, piscine şi restaurante 10 zile mai târziu.

Sâmbătă, plajele din Israel erau pline, multe persoane ignorând regulile obligatorii impuse de Ministerul Sănătăţii de a purta mască.


În România, duminică, alte 189 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus au fost înregistrate în România de la ultima informare, ajungându-se la un total de 20.479 îmbolnăviri, a anunţat, duminică, Grupul de Comunicare Strategică.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 14.638 au fost declarate vindecate şi externate.

Până acum, 1326 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat.

Un număr de 2.468 de persoane sunt în carantină instituţionalizată pe teritoriul României, iar alte 94.475 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală, ca urmare a epidemiei cu noul coronavirus, informează duminică Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit GCS, până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 503.200 de teste.