Evenimentul Zilei > Actualitate > “Scoatem Constanța din beznă!”
“Scoatem Constanța din beznă!”

“Scoatem Constanța din beznă!”

Nemulțumiți de modul în care arată orașul și revoltați de indiferența autorităților locale, mai mulți tineri au protestat în această seară în fața prefecturii Constanța și au mărșăluit, apoi, pe principalele bulevarde.

Organizatorii, membrii ai Asociației Constanța Ia Atitudine (ACIA), au creat pagina “Scoateți Constanța din beznă” pe Facebook, invitându-i pe localnici să protesteze, “pentru a arăta că nu suntem indiferenți la problemele cu care se confruntă orașul nostru”. Cel puțin 30 de tineri au răspuns apelului ACIA.„Vrem transport civilizat, nu sicriu improvizat”, „Vrem dezvoltare, nu ajutoare”, „Verdeață, nu betoane”, „Ne-ați făgăduit marea cu sarea!”, au scris protestatarii pe pancarte, făcând referire la primarul Constanței, Decebal Făgădău.

Robert Manea, reprezentant ACIA a explicat că, după trecerea perioadelor de viscol și ninsori, orașul Constanța arată jalnic, invadat de munți de gheață. El a declarat că orașul are nevoie, printre altele, de un transport în comun curat, nu de autobuze care urmează să fie  achiziționate cu un împrumut de 25 milioane de euro. Are nevoie de un registru al spațiilor verzi pentru a nu se mai emite autorizații de construcție în parcuri.

Protestatarii au mai cerut “sincronizarea semafoarelor, reglementarea opririlor maxi taxi, parcari sub/ supraterane, o sal[ polivalenta, un patinoar,o sal[ de teatru / opera , renovarea școlilor, amenajarea de spații pentru practicat sportul in aer liber, curătenia in oraș, reamenajarea parcurilor, atragerea de investitii, dezvoltarea economico- financiară a orasului”.