Evenimentul Zilei > Actualitate > Şcoala Americană Internaţională din Bucureşti anunță noul program de burse pentru anul școlar 2014-2015
Şcoala Americană Internaţională din Bucureşti anunță noul program de burse pentru anul școlar 2014-2015

Şcoala Americană Internaţională din Bucureşti anunță noul program de burse pentru anul școlar 2014-2015

Şcoala Americană Internaţională din București anunță începerea perioadei de înscrieri pentru programul de burse integrale de 4 sau 5 ani oferite în fiecare an elevilor care doresc să îşi dezvolte aptitudinile urmând cursurile Bacalaureatului Internaţional.

Anul acesta, Școala Americană Internațională din București oferă patru burse integrale începând cu anul școlar 2014-2015.
În posesia burselor pot intra elevi din clasele a VII-a și a VIII-a din orice instituții de învățământ, elevi care demonstrează abilităţi academice remarcabile, imposibilitatea achitarii taxelor de scolarizare, precum şi participarea în activităţi extracuriculare care să facă dovada unei mai mari implicări și a unui comportament etic.
Bursele oferite de Şcoala Americană Internaţională din Bucureşti acoperă integral taxele de şcolarizare pe parcursul celor patru sau cinci ani de studiu precum şi costurile activităţilor extra-şcolare benefice şi necesare pentru o experienţă educaţională completă. Programul de burse oferă acces elevilor la un program de studii internațional și accesul la universități de top din întreaga lume.
Câştigătorii burselor pentru cei patru sau cinci ani de studiu se vor pregăti în scopul obţinerii Diplomei de Bacalaureat Internaţional în urma programului desfăşurat pe parcursul claselor a XI-a şi a XII-a.
Bacalaureatul Internaţional reprezintă unul dintre cele mai riguroase cursuri pre-universitare din lume și se bazează pe un model universal ce cuprinde multiple elemente de bună practică din sisteme educaţionale specifice mai multor ţări. De-a lungul anilor, majoritatea bursierilor absolvenţi ai Şcolii Americane Internaţionale din Bucureşti care au obţinut diploma de Bacalaureat Internaţional au fost acceptaţi cu bursă totală sau parţială de către cele mai apreciate universităţi din Europa, America de Nord sau Canada.
Prelungirea anuală a bursei fiecărui beneficiar presupune o verificare anuală a situației financiare a elevului, a rezultatelor sale academice, a comportamentului, care trebuie să fie în concordanță cu cerințele impuse de o școală privată de top. Elevii interesaţi de bursele oferite de Şcoala Americană Internaţională din Bucureşti sunt invitaţi, împreună cu părinţii în data de 28 februarie 2014, la o Sesiune de Informare, pentru a afla mai multe detalii privind programul de burse. Prezența la această sesiune de informare se va face pe bază de înscriere în prealabil la numărul de telefon 021204-4368 sau prin e-mail la adresa [email protected] Nu se va permite accesul în campus fără înregistrare în prealabil.
INFORMAȚII DESPRE ÎNSCRIEREA ÎN COMPETIȚIA PENTRU BURSE
Pentru înscrierea în concurs sunt solicitate următoarele documente:
• Formularul de înscriere completat şi semnat (persoană de contact: Cătălina Gărdescu, telefon: 021 204-4368, e-mail: [email protected])
• Un eseu scris în limba engleză conform criteriilor incluse în formularul de înscriere
• Un eseu scris pentru ora de engleză din școală care să includă nota şi comentariile profesorului de limba engleză
• Originalul foii matricole care să prezinte evoluţia şcolară în ultimii doi ani, cât şi primul semestru al anului şcolar în curs
• Două scrisori de recomandare: una dintre acestea trebuie să fie din partea profesorului de engleză sau matematică (este necesară trimiterea acestora în plicuri sigilate și semnate de profesori)
• Copii după fişele fiscale din ultimii doi ani ale părinţilor
• Adeverinţele de salariu ale părinţilor
• O descriere a cheltuielilor lunare ale familiei elevului
Depunerea documentelor necesare pentru înscrierea în concurs se va putea face până pe data de 15 martie 2014, la sediul Şcolii Americane. În aceeași zi, la ora 08:30, cei înscriși în competiția pentru burse vor susține o serie de teste de limbă engleză, matematică și o altă limbă străină ce vor dura în total trei ore. Pentru testări, este necesară înscrierea prealabilă prin persoana de contact de mai sus.
Nu este permis accesul pentru testări elevilor care nu au fost înscriși în prealabil. Finaliștii vor fi invitați să susțină un interviu cu membri ai Comitetului pentru Acordarea Burselor din cadrul Școlii Americane Internaționale din București în data de 12 aprilie 2014. Câștigătorii burselor vor fi anunțați până în data de 2 mai 2014 când vor fi chemați la Biroul de Admiteri pentru a completa formularele necesare.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News