Evenimentul Zilei > Justitie > Sclavii de la Berevoiești, păziți de jandarmi în timpul procesului
Sclavii de la Berevoiești, păziți de jandarmi în timpul procesului

Sclavii de la Berevoiești, păziți de jandarmi în timpul procesului

Mai multe persoane ale căror nume apar ca victime ale clanurilor de romi din localitatea argeşeană Berevoieşti au fost duse sub escorta jandarmilor, marţi după-amiază, la Tribunalul Argeş, unde au fost citate ca martori în dosarul de trafic de persoane în care exploatatorii lor au fost trimişi în judecată. Înfăţişarea de marţi s-a încheiat cu o amânare, în condiţiile în care romii inculpaţi nu au fost reprezentaţi de către un avocat.

Jandarmii din Argeş, împreună cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, au participat, marţi, la o misiune contând în transportul şi protecţia a 13 persoane, victime în dosarul de sclavie de la Berevoieşti, care au fost citate ca martori la Tribunalul Argeş, informează Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş. Misiunea s-a desfăşurat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul DIICOT, scrie presa locală.

În urma înfăţişării de marţi, instanţa de la Tribunalul Argeş a dispus amânarea procesului şi acordarea unui nou termen pentru data de 12 aprilie, în condiţiile în care inculpaţii nu au fost reprezentaţi de către un avocat.

”Citează inculpatii Grancea Petre, Grancea Laurentiu, Grancea Alin si Furdui Ilie Valentin la PNT Mioveni, iar inculpatele Grancea Maria, Onică Cerasela si Grancea Vasilica aflate în arest la domiciliu prin Serviciul Supravegheri Argeş. Se emite adresă către Baroul Argeş în vederea desemnării unui apărător din oficiu pentru inculpaţi. Pune în vedere părtilor civile prezente la acest termen să se prezinte la următorul termen de judecată. Pune în vedere inculpaţilor că au posibilitatea să-şi angajeze apărător ales până la următorul termen de judecată”, este soluţia publicată pe portalul instanţelor de judecată.

Dosarul de trafic de persoane în care şapte dintre romii care exploatau oameni în comuna Berevoieşti au fost trimişi în judecată a fost înregistrat la Tribunalul Argeş la începutul lunii ianuarie a acestui an. Cinci dintre cei şapte inculpaţi din acest dosar sunt membri ai aceleiaşi familii. În acest dosar, doar  trei dintre victime s-au constituit părţi civile.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: