Prin noua expertiză tehnică se urmăreşte individualizarea suprafeţei de aproximativ 30 de hectare, din Ştefăneştii de Jos, judeţul Ilfov, care a făcut obiectul schimbului de terenuri dintre MAp şi Becali.

"Nu sunt stabilite corect vecinătăţile, sunt suprafeţe suprapuse şi nu s-a reuşit să se ajungă la o individualizare concretă şi corectă. Terenurile ce formează suprafaţa de 30 de hectare, care face obiectul schimbului, sunt terenuri cu cadastrele date peste cap. Prin această nouă expertiză se doreşte lămurirea acestei amestecături de cadastre", au precizat pentru Mediafax surse judiciare.

Odată clarificată situaţia suprafeţei, este necesar să se facă o evaluare a terenului vizat, pentru a se constata dacă valoarea acestuia corespunde cu cea a terenului primit în schimb de la Becali.

Avocaţii celor implicaţi în acest dosar au fost chemaţi, săptămâna viitoare, la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru discutarea obiectivelor expertizei ce se va derula în acest caz.

În 2 iunie 1999, Gigi Becali şi reprezentanţii Ministerului Apărării au semnat un proces-verbal prin care schimbau două suprafeţe de pământ.Becali ar fi primit de la MAp un teren de 20,9 hectare în zona Băneasa-Pipera, în schimbul unuia de 21,5 hectare în satul Ştefăneştii de Jos, judeţul Ilfov.