Evenimentul Zilei > Politica > Schimbări majore pentru România. Iohannis, anunț de breaking news de la Bruxelles
Schimbări majore pentru România. Iohannis, anunț de breaking news de la Bruxelles

Schimbări majore pentru România. Iohannis, anunț de breaking news de la Bruxelles

Klaus Iohannis a transmis, de la Bruxelles, un mesaj important

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat ce schimbări vor avea loc la nivel european în următoarea perioadă.

Aflat la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, Iohannis a avut pe agendă subiecte referitoare la viitorul buget multianual al UE pentru perioada 2021 – 2027, combaterea schimbărilor climatice, precum şi relaţiile externe ale Uniunii.

De asemenea, președintele României va participa la dezbaterea privind Brexitul, însă sunt așteptate rezultate din Marea Britanie.

„Se propune un subiect foarte ambițios, asta presupune să reducem emisiile foarte, foarte mult până în 2050. Discuția nu va fi simplă deloc, noi vrem ca o parte din buget să fie susținut din banii europeni.

O să avem și o discuție despre Brexit, dar după ce aflăm rezultatele din Marea Britanie.

Nu sunt deloc cu propunerea finlandeză, nu ne convine, nu ne satisface absolut deloc. Lipsesc chestiuni esențiale, banii alocați pentru coeziune sunt foarte puțini. Politica agricolă și coeziunea nu ne satisfac, sunt importante pentru noi. Nu voi agrea sub nicio formă propunerea finladeză. Vom delega președintele consiliului munca de elaborare a unui nou draft”, a declarat Iohannis de la Bruxelles.

Rezultatul analizei făcute de Standard & Poor’s este cauzat de hotărârile luate de Guvernul PSD, anunță Iohannis, însă situația se va remedia. „Trebuie să vedem de unde vine această retrogradare, s-a făcut din cauza derapajului bugetar, din cauza bugetului prost făcut din cauza guvernului anterior. Sunt pe măsură ce vom continua, vom avea un buget mult mai solid pentru 2020. Se va reveni la acest rating. Pentru omul de rând, impactul nu va fi mare. Un investitor se va gândi o dată în plus dacă trebuie să investească sau nu în România. Și vor apărea schimbări la dobânzile pe piața internațională”, a declarat Iohannis.