Sau, dimpotrivă, dacă ești utilizator zilnic de metrou, iar abonamentul lunar este totuși, destul de scump – există și aici vești bune: abonamentul anual. Sunt căteva dintre susprizele pe care operatorul rețelei de transport subteran le-a anunțat pentru ziua de astăzi. 


AMENINŢĂRI din partea METROREX. Metroul s-ar putea ÎNCHIDE


Potrivit unui comunicat al Metrorex începand de duminica, 15 octombrie, vor fi introduse noi tipuri de titluri de călătorie, la următoarele prețuri:

– cartela cu o calatorie – 2,5 lei;
– abonamentul anual – 720 lei;
– cartela grup 3 persoane – 5 lei;
– cartela grup 4 persoane – 6,5 lei;
– cartela grup 5 persoane – 8 lei.

Metrorex mai precizează că prețurile vechilor tipuri de cartele vor rămâne, deocamdată, neschimbate.


PROTEST. Comercianții de la metrou, ARUNCAȚI ÎN STRADĂ! „Sunt niste nemernici! Am plătite la zi taxele și impozitele…”


Și, dacă la cartela cu o singura calatorie e simplu la ce folosește, la abonamentul anual, prin care se urmareste fidelizarea calatorilor de zi cu zi pe o perioada mai mare de o luna, avantajul este reprezentat de costul mai mic decât în cazul achiziționării de abonamente lunare. Prin comparația costurilor anuale, călătorii care optează pentru acest abonament vor beneficia de circa o lună și jumătate de „gratuitate”.

Cartelele de grup pentru metrou, pentru 3, 4 sau 5 persoane, vor fi utile grupurilor, fie familii de călători fideli, fie turiști, iar prețurile vor fi mai avantajoase per călătorie față de titlurile existente.


Bucureșteni, vi se pregătește ceva! Metrorex diversifică tichetele de călătorie


Proiectul a fost aprobat prin Ordinul Ministrului Transporturilor nr. 1450 din 29 septembrie 2017 și tipărit în Monitorul Oficial al Romaniei în data de 10 septembrie.

Te-ar putea interesa și: