Schimbări la produsele Apple. Utilizatorii vor fi uimiți

Apple Sursa foto: captură video Apple.com

Apple vrea să își subţieze produsele pe care le va lansa în viitor. Noul iPad Pro este doar primul dintr-o serie de gadgeturi Apple ce vor fi lansate în următorii anii şi care vor beneficia de reducerea grosimii.

Firma va lansa o gamă de produse foarte subțiri

Apple se va concentra pe lansarea celor mai subţiri dispozitive din fiecare clasă în care are produse.

În urmă cu doar câteva săptămâni, Apple a lansat o nouă gamă de tablete iPad Pro, care impresionează, în primul rând, prin cât de subțiri sunt. Modelul de 11 inch are o grosime de doar 5,3mm, iar cel de 13 inch are 5,1mm.

Acesta constituie doar primul pas dintr-o tendință pe care produsele Apple o vor urma în viitor, susțin surse din cadrul companiei, citate de Bloomberg.

Seria iPhone 17, de exemplu, care va fi lansată în 2025 va include, conform surselor, și un nou model de top, care se va diferenţia prin grosimea sa extrem de mică. Acesta va deveni și cel mai scump model al seriei, depășind la acest capitol chiar și modelul Pro Max, care, în ultimii ani, a fost vârful de gamă al seriilor iPhone.

Noul focus al Apple care pune în prim plan grosimea cât mai mică a dispozitivelor este, de fapt, o revenire la o idee mai veche, la care se renunţase, la un moment dat. Subţirimea dispozitivelor, dincolo de avantajul că făcea produsele Apple să fie mai uşoare și să arate mai bine, crea şi probleme, precum fragilitatea la îndoire. Rămâne de văzut dacă firma a găsit o rezolvare pentru această provocare.

Apple va fi dată în judecată de RD Congo

În prezent însă, Apple se confruntă cu o serie de provocări de natură juridică. Recent, Republica Democrată Congo (RDC) a acuzat Apple că achiziționează minerale care sunt introduse ilegal din estul volatil al țării, în Rwanda vecină, de unde sunt revândute în străinătate.

Mină de cobalt în Kolowezi, RD Congo (Foto: DongFang International Mining)

Avocații francezi angajați de Kinshasa au trimis Apple o înștiințare oficială, avertizând compania că s-ar putea confrunta cu acțiuni legale în Franța și SUA, dacă achziționarea ilegală de materii prime continuă.

Estul RDC, bogat în minerale, a fost afectat de violență încă din anii 1990, tensiunile crescând după reluarea revoltei susținute de Rwanda a Mișcării din 23 martie (M23) la sfârșitul anului 2021. Rebelii ocupă suprafețe mari în Kivu de Nord.

RDC este deosebit de bogată în tantal, staniu, wolfram și aur, care sunt folosite, printre altele, în producția de smartphone-uri și alte dispozitive electronice.