Evenimentul Zilei > Politica > Schimbări importante în Guvern
Schimbări importante în Guvern

Schimbări importante în Guvern

Activitatea întregului aparat central al Guvernului va fi regândită, a anunţat secretarul general al Executivului, Sorin Chelmu.

Potrivit acestuia, Cancelaria premierului se va transforma într-un aparat politic, în timp ce SGG va deveni "motorul" administrativ. Schimbările vor fi operate printr-o Ordonanţă de Urgenţă.

"Este o regândire a activităţii nu numai a SGG, a întregului aparat al Guvernului. Este Cancelaria prim-ministrului, este Secretariatul General al Guvernului, este Corpul de control al prim-ministrului, sunt mai multe instituţii. Tot ce înseamnă un proces de regândire funcţională, spun eu, asupra modului de lucru din cadrul Guvernului României şi eu cred că va şi rămâne (…) va fi un echilibru din toate punctele de vedere, pentru că fiecare dintre ele are un rol separat. Cancelaria va fi zona, să spunem, politică, formată prin departamentele de rigoare, cu tot ce înseamnă departament ca atare, iar Secretariatul General al Guvernului este motorul, este cel care trebuie să se ocupe de tot ce înseamnă parte administrativă. Sunt două lucruri care trebuiau clarificate, au fost undeva, să spun aşa, la anumite limite din punct de vedere legislativ şi asta vrem să reglăm, astfel încât fiecare să ştie exact ce trebuie făcut în orice situaţie", a declarat acesta pentru Agerpres.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: