Ministrul interimar al Educației a luat hotărârea – în urma unor consultări cu părțile implicate – ca școala să înceapă pe 9 septembrie.

Au existat discuții între reprezentați ai Ministerului Educației Naționale și partenerii de dialog social și astfel s-a ajuns la această decizie. Pe de altă parte, fostrul ministru al Educației, Liviu Pop, dorește să aducă în dezbatere un proiect legislativ care să fixeze începutul anului școlar în cea de-a trei zi de luni a lunii septembrie.

”Vreau să depun o propunere legislativă de completare a Legii Educației Naționale prin care să se fixeze începutul anului școlar în a treia zi de luni din septembrie. Sunteți de acord?”, a scris Liviu Pop, pe Facebook. Bineînțeles, părerile au fost împărțite, internauții fiind pro sau contra unei astfel de inițiative legislative.

„În urma solicitării prim-ministrului Viorica Dăncilă, adresată ministrului Educaţiei Naţionale, de a stabili data începerii noului an şcolar prin consultarea tuturor părţilor implicate, ministrul interimar al Educaţiei, Valer-Daniel Breaz, a decis ca prima zi de cursuri din anul şcolar 2019 – 2020 să fie luni, 9 septembrie. Decizia a fost luată ca urmare a discuţiilor purtate între reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale şi partenerii săi de dialog social“, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

– Semestrul I începe pe 9 septembrie și se încheie pe 20 decembrie.

– Semestrul al II-lea începe pe 13 ianuarie 2020 și se încheie pe 12 iunie.